Yayladağı - Türkmenler Türkiye'ye Sığınıyor - Son Dakika
Güncel

Yayladağı - Türkmenler Türkiye'ye Sığınıyor

Yayladağı - Türkmenler Türkiye\'ye Sığınıyor

Türkmenler Türkiye'ye sığınıyor (Görüntü ekiyle yeniden) HATAY'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesine Rusya ve rejim güçlerinin saldırılarının artması üzerine Türkmenler, Türkiye'ye doğru kaçmaya başladı.

29.01.2016 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkmenler Türkiye'ye sığınıyor (Görüntü ekiyle yeniden)

HATAY'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesine Rusya ve rejim güçlerinin saldırılarının artması üzerine Türkmenler, Türkiye'ye doğru kaçmaya başladı.

Son 3 gündür bölgede Türkmenler ile rejim askerleri arasında çatışmaların şiddetini artırdığı Bayırbucak Türkmenleri bölgesine sabah saatlerinden itibaren yoğun bir saldırı düzenlendi. Rusya ile rejim güçlerinin havadan ve karadan düzenlediği saldırılardan kaçmaya başlayan Türkmenler, Yamadi Köyü'ne oradan da Türkiye'ye doğru kaçmaya başladı. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu Türkmenler, Türkiye'ye geçmek için sınıra geldi. İlk etapta 400 kişi sınırdan alınarak Yayladağı merkezdeki Türkmenlerin kaldığı kampa götürüldü. Sınırda yaklaşık 3 bin Türkmen'in Türkiye'ye geçmek için beklediği ifade ediliyor.

Öte yandan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın Yayladağı'nın Güveççi Mahallesi'ndeki 10 bin kişilik çadır kentin inşasının devam ettiği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yayladağı - Türkmenler Türkiye'ye Sığınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement