Yayman: HDP'nin Barajı Aşıp Aşmayacağı Kılıçdaroğlu'na Bağlı - Son Dakika
Güncel

Yayman: HDP'nin Barajı Aşıp Aşmayacağı Kılıçdaroğlu'na Bağlı

Yayman: HDP\'nin Barajı Aşıp Aşmayacağı Kılıçdaroğlu\'na Bağlı

Vatan yazarı Hüseyin Yayman, 45 seçim bölgesinde önseçim yapan CHP'de Kılıçdaroğlu'nun hazırlayacağı listenin 7 Haziran seçimleri için belirleyici olacağını söyledi.

31.03.2015 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de Parti Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda 45 seçim bölgesinde hakim denetiminde ön seçimler yapıldı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da İzmir 2'inci bölgeden girdiği önseçime katılım yüzde 50 seviyesinde kaldı.

Vatan gazetesinden Hüseyin Yayman haftasonu CHP'de yapılan önseçimle ilgili çarpıcı bir detayı kaleme aldı. 7 Haziran seçimlerini Kılıçdaroğlu'nun son şansı olarak nitelendiren Yayman, HDP'nin barajı geçip geçmeyeceğinin CHP Liderinin hazırlayacağı listeye bağlı olduğunu belirterek "Kılıçdaroğlu'nun yapacağı zayıf liste HDP'yi barajı aşırtacak ancak CHP oylarındaki düşüş nedeniyle kendisi de koltuğunu kaybedecek. Yapacağı güçlü liste ise HDP'yi barajın altına itip AK Parti'nin elini güçlendirecek" dedi.

İşte Yayman'ın yazısındaki o kısım;

"Genel başkan seçildiğinde de yazdım, Kılıçdaroğlu CHP'nin son şansı. 2015 seçimi de CHP'nin son seçimi. Ya bu seçimde Kılıçdaroğlu başarılı olup kendisini ve partisini kurtaracak ya da CHP yeni krizlere yelken açacak.

"KEŞKE KENDİ İRADELERİYLE JÜBİLE YAPSALARDI"

CHP'nin yaptığı ön seçim, parti politbürosunda tasfiyeye yol açtı. Normal şartlar altında siyaseten emekli olması gereken isimler Kılıçdaroğlu'nun ustaca kurguladığı hamleyle örgüt tarafından diskalifiye edildiler. Keşke bu isimler kendi iradeleriyle jübile yapabilselerdi.

"HDP'NİN BARAJI AŞIP AŞMAYACAĞI KILIÇDAROĞLU'NA BAĞLI"

CHP'nin bu seçimde alacağı oy sadece kendisini değil başta HDP olmak üzere tüm sonuçları etkileyecek. CHP'nin yapacağı liste HDP'nin umudunu yükseltecek veya azaltacak. Son tahlilde HDP'nin barajı aşıp aşmayacağı Kılıçdaroğlu'nun tercihlerine bağlı olacak. Kılıçdaroğlu'nun yapacağı zayıf liste HDP'yi barajı aşırtacak ancak CHP oylarındaki düşüş nedeniyle kendisi de koltuğunu kaybedecek. Yapacağı güçlü liste ise HDP'yi barajın altına itip AK Parti'nin elini güçlendirecek."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yayman: HDP'nin Barajı Aşıp Aşmayacağı Kılıçdaroğlu'na Bağlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (49)

  • yuvali: yerin dibine hdp yanina chp yide al batin birdaha cikmayin kahrolasi pkk lilar 22 32 Yanıtla
  • .......................: ulan hep aynı hikaye chp ne alakası var. . . . . kobani düştü düşececek sözünün hesabı verilecek. . . . kürtler artık akpartiye ve erdoğana inanmıyor. oylar hdp ye. . . en az yüzde 15. . . 38 2 Yanıtla
  • Ahmet yener: Akp karşıtı sosyal demokrat bir insanım solcu değilim ulusalcıyım. Ama hdp meclise giriceğine akp fazla oy alsın 7 32 Yanıtla
  • Ilber hoca: Oylar hdp ye 20 13 Yanıtla
  • 3temmuz: Babadan dede dededen chplıyım...dersımlıyım..ama kesınlıkle oyum hdp ye 18 11 Yanıtla
  • cigerxun: duyduğuma göre hdp antalyadan kenan evreni aday yapacakmış . . öyle bir şey olabilirmi acaba 4 17 Yanıtla
  • khan: İşleri chpye kaldıysa ölme eşeğim ölme 4 16 Yanıtla
  • Ferhat: Mesele CHP nin göstereceği vekil adayları değil, mesele zihniyet meselesidır, mesele bu diktatörlüğü durdurma meselesidır. Barajı aşan bir HDP bu yozlaşmaya dur diyeceği kesindir. 16 2 Yanıtla
  • TÜRK : Hdp 14 3 Yanıtla
  • Of lu: Sapına kadar Hdp ulan fakirler 13 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement