Yaz Kamplarına Sporcu Akını - Son Dakika
Spor

Yaz Kamplarına Sporcu Akını

Yaz Kamplarına Sporcu Akını

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği yaz kampları sporcularla dolup taşıyor.

25.07.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği yaz kampları sporcularla dolup taşıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin yaz aylarını değerlendirmeleri amacıyla yurdun dört bir yanında hayata geçirilen yaz kampları milli sporcularımızı ağırlıyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Kapızlı Yaz Kampı, 24 Temmuz tarihinde milli güreşçi Mehmet Özal ve jimnastikçi Ferhat Arıcan'ı ağırladı. Kapızlı Yaz Kampı'na katılan sporcular gençlerin sorularını yanıtladı.

MEHMET ÖZAL: "MİNDERDEKİ GENÇLERİMİZİ İZLEMEK BENİ ESKİ YILLARA TAŞIYOR"

Güreşle 12-13 yaşlarındayken tanıştığını ve başarı dolu spor serüveninde eğitimin hiçbir zaman engel olmadığını ve azimle çalışarak uluslararası spor organizasyonlarına katıldığını belirten milli güreşçi Mehmet Özal, "O yıllarda olimpiyatlar gibi bir hedefim yoktu. Fakat sonra fark ettim rüya gibi bir olay olduğunu. Milli bayrağımızı taşıyarak çok gururlanmıştım. Ayrıca, madalya kürsüsüne çıkmaktan daha çok onur duyulacak bir şeyden de söz edilemez. Her yıl yeni Dünya şampiyonları çıkarıyoruz. Ben bu sporu bırakalı 5 sene oldu. Şimdilerde gidip, minderdeki azimli gençlerimizi izlemek beni o eski yıllara taşıyor" diye konuştu.

FERHAT ARICAN: "BAYRAĞIMIZI GÖRDÜKÇE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR"

Henüz ilkokul sıralarındayken bahçede herkesin ayaklarının üstünde yürürken, kendisinin elleri üzerinde yürüdüğünü ve bunun beden eğitimi öğretmeni tarafından ilgiyle karşılandığını dile getiren Ferhat Arıcan, "Kendi ülkemde, Mersin'de Akdeniz Oyunları'nda yaşadığım duygu gurur vericiydi. İnsanların bana tezahürat etmesi, alkışlaması inanılmazdı. Sizler de bu duyguları yaşamak istiyorsanız, öncelikle dengeli beslenmemiz, çok çalışmanız ve tabi gerektiğinde dinlenmeniz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Uluslararası spor organizasyonlarında hiçbir zaman tadılamayacak türden bir duygu yaşadığını ifade eden genç jimnastikçi, "Oralarda bayrağımızı gördükçe tüylerim diken diken oluyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Yaz Kamplarına Sporcu Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas'ta düzenlenen U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi
    10:57 Sivas'ta düzenlenen U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi

    Sivas'ta Türkiye Güreş Federasyonu ile Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi. Şampiyonaya 56 ilden 175 kulüp ve 900 sporcu katıldı. Sivas Sporcu Eğitim Merkezi takım halinde şampiyon olurken, Çorum İl Milli Eğitim ikinci, Antalya Cengiz Elbeye ise üçüncü oldu.

  • Antalya'da Yağlı Güreş Sezonu Hazırlıkları Hızlandı
    10:54 Antalya'da Yağlı Güreş Sezonu Hazırlıkları Hızlandı

    Antalya'da yetişen başarılı pehlivanlar, yağlı güreş sezonuna hazırlanmak için antrenmanlara başladı. Kumluca Güreşleri'ne katılacak pehlivanlar, yağlı antrenmanlarla form tutuyor. Antrenör Kemal Yılmaz, sezon için iyi bir hazırlık yaptıklarını belirtirken, başpehlivan Orhan Okulu ise Kırkpınar'da birinci olmayı hedeflediğini söyledi.

  • Geleneksel Atlı Okçuluk Kadın Milli Takımı Uluslararası Şampiyonaya Katılacak
    10:53 Geleneksel Atlı Okçuluk Kadın Milli Takımı Uluslararası Şampiyonaya Katılacak

    Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu, ilk kez uluslararası bir şampiyonaya katılacak olan Geleneksel Atlı Okçuluk Kadın Milli Takımı'nın Rusya'da düzenlenecek olan Uluslararası Kadınlar Atlı Okçuluk Şampiyonası'na katılacağını duyurdu. Milli takım, 1 Mayıs'ta Rusya'ya gidecek ve 3-5 Mayıs tarihleri arasında şampiyonada mücadele edecek. Türkiye'nin bu branşta adını dünyaya duyurması hedefleniyor.

  • Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu'nda Söğütspor zorlu maçı kazandı
    10:50 Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu'nda Söğütspor zorlu maçı kazandı

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu'nda ikinci hafta sonunda Söğütspor, Osmaneli Belediyespor'u 1-0 yenerek liderlik yarışında önemli bir galibiyet aldı.

  • Aksaray'da düzenlenen Gençler Türkiye Kuraş Şampiyonasında Bilecikli sporcular büyük başarı elde etti
    10:49 Aksaray'da düzenlenen Gençler Türkiye Kuraş Şampiyonasında Bilecikli sporcular büyük başarı elde etti

    Aksaray'da düzenlenen Gençler Türkiye Kuraş Şampiyonasında Bilecikli sporcular, altın, gümüş ve bronz madalyalar kazanarak büyük bir başarı elde etti. Serkan Değirmenci altın madalya, Fatmanur Uçar, Sümeyye Deniz ve Polat Şentürk gümüş madalya, Şevval Yağmur Tunca ve Yiğit Topal ise bronz madalya kazandılar. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcuları ve antrenör Serkan Can'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Real Madrid'i Şampiyonlar Ligi yarı finaline taşıyan Rüdiger'in sevinci olay oldu
    10:49 Real Madrid'i Şampiyonlar Ligi yarı finaline taşıyan Rüdiger'in sevinci olay oldu

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Real Madrid, Manchester City deplasmanına çıktı. İlk maç berabere bitmiş ve penaltılara kalmıştı. Son penaltıyı kullanan Real Madrid'in savunmacısı Antonio Rüdiger, takımını yarı finale taşıdı. Rüdiger'in sevinci sosyal medyada büyük ilgi gördü.

  • 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazırlanıyor
    10:47 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazırlanıyor

    1969 Bilecik Spor Kulübü, hafta sonu oynayacağı zorlu Çeşme Belediyespor maçının hazırlıklarına devam ediyor. Futbolcuların antrenmandaki keyifleri dikkat çekti.

  • Kayseri Atletikspor, U16 Türkiye Şampiyonası'na Kırşehir'de başlıyor
    10:43 Kayseri Atletikspor, U16 Türkiye Şampiyonası'na Kırşehir'de başlıyor

    Kayseri Atletikspor, 2023-2024 sezonu U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe ilk maçına bugün Kırşehir'de çıkacak. Kayseri temsilcisi, Ankara Alkula Gençlik ve Spor ile Ahi Evran Stadı'nda karşılaşacak. Birinci Kademe maçları sonunda grup birincisi olan takımlar ikinci kademe için mücadele edecek.

  • Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı: Stadyum konusunda elimiz güçlenecek
    10:42 Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı: Stadyum konusunda elimiz güçlenecek

    Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, futbol takımını bir üst lige çıkarınca stadyum konusunda ellerinin güçleneceği düşüncesine sahip olduğunu söyledi. Kulüp, 25 yıldır kendi stadyumuna kavuşmak için mücadele ediyor.

  • U14 Türkiye Şampiyonaları Fikstürleri Belli Oldu
    10:40 U14 Türkiye Şampiyonaları Fikstürleri Belli Oldu

    Türkiye Basketbol Federasyonu'nun düzenlediği U14 Türkiye Şampiyonaları'nın fikstürleri açıklandı. Şampiyona Kayseri ve Sinop'ta gerçekleştirilecek ve 32 takımın katılacağı organizasyonda 400 sporcu mücadele edecek.


Advertisement