Yaz Kursunda Kur'an-ı Kerim'i Okumaya Öğrendiler - Son Dakika
Yerel

Yaz Kursunda Kur'an-ı Kerim'i Okumaya Öğrendiler

Yaz Kursunda Kur\'an-ı Kerim\'i Okumaya Öğrendiler

Kütahya Müftülüğü Soğuk Çeşme Kız Kur’an Kursu’nda yaşları 6 ile 16 arasında değişen 30 öğrencinin tamamının Kur’an Kerim’i yüzünden okumaya öğrendiği bildirildi.

27.07.2015 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Müftülüğü Soğuk Çeşme Kız Kur'an Kursu'nda yaşları 6 ile 16 arasında değişen 30 öğrencinin tamamının Kur'an Kerim'i yüzünden okumaya öğrendiği bildirildi.

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Yaz Kur'an Kursu'nda Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okumayı öğrenen öğrencileri tebrik etti. Gül, "Kur'an'ı-Kerim Yüce Allah tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (SAV) gönderilen son ilahi kitaptır. Yüce kitabımızın muhatabı bütün insanlar, gayesi de insanlığın dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamaktır. Bu gayeye ulaşabilmemiz için, Kur'an'ı okumamız, anlamamız emir ve yasaklarına uymamız gerekir. Kur'an-ı Kerim'i okumaktan maksat onu anlamak, onu anlamaktan maksat da ona uymak, ahkamı ile amel etmek, gösterdiği yoldan yürümek, hasılı Kur'an'ı yaşamaktır. Bugün Soğuk Çeşme Kız Kur'an Kursu'nda okuyan 30 öğrencimizin Kur'an-ı Kerim'i okumaya öğrenmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir" diye konuştu.

Bu arada, Soğuk Çeşme Kur'an Kursu öğretmeni Ayşe Canan Efe tarafından dua yapıldı. Efe, kursta 8 öğrencinin Kur'an-ı Kerim'i hatmettiğini 22 öğrencinin tamamının da Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okumaya öğrendiğini kaydetti.

Kursta düzenlenen dua sonrası pasta kesildi.Pasta, meyve suyu ile birlikte öğrencilere ikram edildi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaz Kursunda Kur'an-ı Kerim'i Okumaya Öğrendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement