Yaz Ortasında Kar Satışı - Son Dakika
Güncel

Yaz Ortasında Kar Satışı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kar satışından görüntü, - Kar satan Ebedin Erboğa ile röportaj, - Vatandaşla röportaj, Muş'ta yaz ortasında kar satışı- Kurtik Dağı eteklerinden getirdikleri karı satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar Muş'ta vatandaşlar, Kurtik Dağı'ndan getirdikleri kar kütlelerini paketleyip satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

24.06.2015 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kar satışından görüntü, - Kar satan Ebedin Erboğa ile röportaj, - Vatandaşla röportaj, Muş'ta yaz ortasında kar satışı- Kurtik Dağı eteklerinden getirdikleri karı satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar Muş'ta vatandaşlar, Kurtik Dağı'ndan getirdikleri kar kütlelerini paketleyip satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.Belediye Meydanı'nda kar satan Ebedin Erboğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl yaz mevsiminde 2 bin 500 metre yüksekliğindeki Kurtik Dağı'na tırmanarak kayalıkların arasından kalıplar halinde kar çıkardıklarını söyledi.Kamyonete yükledikleri karı kent merkezinde satışa sunduklarını belirten Erboğa, kar kütlelerini şehrin en işlek caddelerinde satışa sunduğunu ifade etti.Poşet büyüklüğüne göre karı, 1 ile 5 lira arasında sattığını anlatan Erboğa, ramazanda sıcakların artmasıyla vatandaşlara kar kütlelerinin yoğurt, pekmez ve ayrana katmak suretiyle tükettiğini söyledi.Ramazan dolayısıyla kar satışlarından memnun olduğunu aktaran Erboğa, şunları kaydetti: "Dağdan çıkardığım kar kütlelerini kamyonetle il merkezine getirip satıyorum. Satışlar çok iyi ama 8-9 kilosunu 1 ile 5 liradan sattığım için çok az para kazanıyorum. Elde ettiğim kazançla da ramazan ayındaki masrafımı karşılamaya çalışıyorum. Yaklaşık 2 saat yürüyerek karın olduğu bölgeye ancak ulaşabiliyoruz. Buradan çuvallara doldurduğumuz kar kalıplarını sırtımızda getirerek arabaya yüklüyoruz. Bazı vatandaşlar satın aldıkları karın suyu ile orucunu açıyor bazıları da kar kalıbının üzerine yoğurt ve pekmez dökerek tüketiyor."Vatandaşlar ise satın aldıkları karı özellikle iftarda tükettiklerini söyledi.

Yaz Ortasında Kar Satışı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaz Ortasında Kar Satışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Nefise: Ya bu Ramazan Ayında hemde bu Sıcakta çektiğiniz video kurtik dağından gelen bu mucizeyi sadece bu fiyatamı bence kilosunu 5 liradan satın . Yazıktır . 0 0 Yanıtla
  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement