Yazak Üsküdar'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yazak Üsküdar'da Açıldı

Yazak Üsküdar\'da Açıldı

Okuma ve yazma bilincini geliştirmek ve edebiyata genç kalemler kazandırmak amacıyla kurulan Yazarlık Akademisi Derneği ( YAZAK) Üsküdar'da açıldı.

21.05.2015 15:35  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı açılışta yaptığı konuşmada, böyle güzel işler yapan bir derneğin Üsküdar'da açılmasını, kültür, sanat ve edebiyata katkı adına anlamlı bulduklarını söyledi.

Eğitmenler desteğinde verilen kurslar, söyleşiler ve çeşitli etkinliklerle, edebiyatın bir eksiğini kapatmak amacıyla kurulan Yazarlık Akademisi Derneğ i(YAZAK) geçtiğimiz günlerde Mimar Sinan Mah. Abdülkerim Paşa sok. Abdülkerim Paşa İş Merkezi İş Bankası üstü, Kat:1 Üsküdar'daki yeni adresine taşındı.

NEDEN ÜSKÜDAR?

Dernek Merkezinin ççılış töreninde konuşan Yazar H.İhsan Sönmez YAZAK'ın kişi, edebiyat ve toplum ilişkisi adına önemli işlevler gördüğünü, kültür, sanat ve tarih dokusuyla dernek merkezinin Üsküdar'da açılmasının önemli olduğunu belirti. Açılışa katılanlara teşekkür etti.

YAZAK BAŞKANI ŞEREF YILMAZ

Yaptığı konuşmada, dernek çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi sunan YAZAK Başkanı Yazar Şeref Yılmaz, toplumda okuma yazma bilincini geliştirmek ve genç kalemleri edebiyata yönlendirmenin YAZAK'ın temel amacı olduğunu belirterek, eğitmenler öncülüğünde atölyelerde kursiyerlere eğitimler verildiğini, çok sayıda edebiyat etkinliğine imza atıldığını belirtti. Derneğin iki edebiyat dergisi ve bir yayın grubuyla desteklendiğini vurguladı. Üsküdar belediyesinin derneğin faaliyetleri desteklemesinin önemli olduğunu ve bu ilgiyi beklediklerini söyledi.

BAŞKAN YARDIMCISI METE YAPICI

Derneğin açılışına katılan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı, Merkezi Üsküdar'a taşınan YAZAK ailesini tanımaktan mutlu olduklarını, sunulan projelere destek olabileceklerini söyledi.

AÇILIŞ YAPILDI

Ülke genelinde çok sayıda üyesi bulunan YAZAK'ın açılışına konuk şair ve yazarlar, YAZAK yönetim kurulu üyeleri ile Yazak gönüllüleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış sonrası çalışmalar hakkında konuklara ayrıntılı bilgi verildi. Toplu fotoğraf çekimiyle açılış sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yazak Üsküdar'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement