Yazar Abbas Sayar Anıldı - Son Dakika
Yerel

Yazar Abbas Sayar Anıldı

Yozgatlı şair ve yazar Abbas Sayar'ın ölümünün 16. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

12.08.2015 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgatlı şair ve yazar Abbas Sayar'ın ölümünün 16. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Sayar'ın Çatak Mezarlığı'ndaki kabrinde tertiplenen programda Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Sayar'ın mezarına karanfil bırakıldı.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, yaptığı konuşmada, Abbas Sayar'ın Türk edebiyatının yetiştirdiği ünlü bir şair ve yazar olduğunu söyledi.

Kiracı, Sayar'ın yaklaşık 45 yıl gazetecilik yaptığına değinerek, "Meslektaşımız, aynı zamanda duygulu bir şair, ödülleri ve eserleriyle adını Türk edebiyat dünyasına altın harflerle yazdırmış ünlü bir romancı, ressamlığı gizli kalmış bir fırça ustası ve Yozgat'tan yetişmiş ender mütefekkirlerden biridir. Merhum, adını Yozgat ile özdeşleştirmiş bir meslek büyüğümüzdü. Hayatının son dönemini geçirdiği Ayvalık'ta 'ölünce beni Çatak Mezarlığı'na gömün' diyen Yozgat aşığı meslektaşımızı bu gün bir kere daha anma fırsatını bulduk. Kendisini minnetle yadediyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Eski Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de merhumun sanatçı kişiliğine dikkati çekti.

Başer, Sayar'ın "dünyanın öbür ucundaki bir çocuğun ayağına diken batsa içim sızlar" dediğini hatırlatarak, "Kendisi bir sevgi insanıdır. Böyle bir yüreğe sahip olan şair ve yazarımızı bu gün bir kere daha rahmetle anıyorum" dedi.

Programa Yozgat Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu ve gazetecilerle yakınları katıldı.

Abbas Sayar kimdir?

Abbas Sayar 1923 yılında Yozgat'ta doğdu. Liseyi Yozgat'ta bitirdikten sonra 1945 yılında evlendi ve İstanbul'a yerleşti. Üniversite eğitimini yarıda bıraktı.

Yozgat'ta açtığı matbaada Bozok Gazetesi'ni çıkardı.

Yazın hayatına şiirle başlayan Abbas Sayar, asıl ününü hikaye ve romanla kazandı.

Yozgat'ta bir sokağa adı verilen Sayar, 1999'da hayatını kaybetti.

Abbas Sayar'ın eserlerinde İç Anadolu insanının yaşamından kesitler yer alır.

Sayar, Yılkı Atı adlı eseriyle "TRT Roman Ödülü"nü, Can Şenliği ile "Madaralı Roman Ödülü"nü, Çelo ile Türk Dil Kurumu ödülünü kazanmıştır.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yazar Abbas Sayar Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement