Yazar Dr. Senai Demirci Manisalılarla Demokrasi Nöbetinde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Yazar Dr. Senai Demirci Manisalılarla Demokrasi Nöbetinde Buluştu

Yazar Dr. Senai Demirci Manisalılarla Demokrasi Nöbetinde Buluştu

Cumhuriyet Meydanında 19 gündür devam eden demokrasi nöbetine Yazar Dr. Senai Demirci katılarak Manisalı vatandaşlar ile birlikte nöbet tuttu.

04.08.2016 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Meydanında 19 gündür devam eden demokrasi nöbetine Yazar Dr. Senai Demirci katılarak Manisalı vatandaşlar ile birlikte nöbet tuttu. Bir kez daha böyle bir kalkışma karşısında, karşılarında Türk Milletinin olacağını ifade eden Demirci, "Bu örgüt 40 yıl uğraştı ama bir Ömer Halisdemir kadar delikanlı birini çıkaramadı. Bazıları, '15 Temmuz darbe girişimi bir provaydı' diyor. Bizde bu meydanlarda 20 gündür prova yapıyoruz. Erkekseniz bekliyoruz" dedi.

Cumhuriyet Meydanında 19 gündür devam eden ve her gece farklı bir konuşmacının katıldığı Demokrasi Nöbetine geçtiğimiz akşam Yazar Dr. Senai Demirci katılarak Manisalılara hitap etti. Cumhuriyet Meydanındaki demokrasi nöbetine AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler Müftüsü Mustafa Cesur, CİHANNUMA Manisa Platformu ve yaklaşık üç bin vatandaş katıldı.

15 Temmuz darbe gecesinde kendisinin yaşadığı yer olan İstanbul, Çengelköy'de 18 şehit verdiklerini ifade eden Yazar Dr. Senai Demirci, "Ben 25 yıldır Çengelköy'de yaşıyorum. Bunu özellikle ifade ediyorum çünkü bizim mahallemizin 18 şehidi ve 150'ye yakın gazisi var bu 15 Temmuz darbe girişimi nedeni ile. Yolu Çengelköy'e düşen olursa görecektir ki mahallemizin bakkalının kolu sargıdadır, kahvecisinin ayağı yaralıdır, mahallemizin neredeyse hepsi gazi olmuştur. Ama hiç birinin yüzünde hüzün görmeyeceksiniz. Her biri gururlu olduğunu ifade ediyor. Sizlere o güzel insanların selamını getirdim. O güzel insanlar bir kez daha böyle bir girişim olsa ellerinden gelenin daha fazlasını yapmaya söz verdiler" dedi.

"40 yıl çalıştınız da bir Ömer Halisdemir gibi delikanlı çıkaramadınız"

Türkiye'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın ümmetin ve dünyadaki birçok mazlum halkın ümidi olduğunu ifade eden Demirci, "Hala daha içlerinde fitne fücur olanlar diyorlarmış ki, 15 Temmuz darbe girişimi bir provaydı. Onlara buradan seslenmek istiyorum, 20 gündür meydanlarda olan bizler ne yapıyoruz sizce? Bizde bu meydanlarda 20 gündür prova yapıyoruz. Milletçe bütün meydanlara hiçbir tankın kapatamayacağı kadar tek yürek olduk, birbirimize birlik köprüleri ile bağlandık. Erkekseniz ki değilsiniz bunu hepimiz biliyoruz. Yürekten yüreğe kurmuş olduğumuz bu köprüleri tanklarınız ile toplarınız ile yıkın da görelim. Darbeye provaydı diyenler, Manisa'nın, İzmir'in, Batman, Siirt, Şanlıurfa'nın meydanlarına baksın, bizlerde 20 gündür prova yapıyoruz. Bu darbeci FETÖ'cü hainlerin içinden hiçbir zaman yürekli insanlar çıkmadı, onların hiç biri bizim kahraman astsubayımız Ömer Halisdemir'imiz kadar olamazlar. Sizler zannediyor musunuz ki Nene Hatunlarımız tarihte kaldı? Siz zannettiniz mi ki Ulubatlı Hasanlar yok! İşte bizim delikanlı Ömer Halisdemir kardeşimiz var. Biz daha bu vatana göz dikerseniz, bir daha bu ümmetin ümidine kast ederseniz, bir daha sadece ümmetin değil, insanlığın ümidi olmuş bu ülkeye, bu ülkenin şuanda ki sembol ismi Recep Tayyip Erdoğan'a bir laf ederseniz, bir kez yan bakarsanız karşınızda bizim bu necip milletimizi bulursunuz. Bizim Alilerimiz var, Hicabi Amcalarımız var, aslan gibi Ömer Halisdemir'imiz var. Ama siz 40 yıl çalıştınız 1 tane delikanlı çıkaramadınız, çıkaramayacaksınız. 15 Temmuz gecesi hayatlarını bu vatan için feda eden tüm şehitlerimiz rahmetle anıyorum" dedi.

Senai Demirci'nin konuşmasının ardından sahneye çıkan Şehzadeler Belediyesi Mehter Takımı çaldığı marşlarla meydanda bulunan kalabalığa coşkulu saatler yaşattı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazar Dr. Senai Demirci Manisalılarla Demokrasi Nöbetinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement