Yazar Emir Kalkan, Yaşamını Yitirdi - Son Dakika
Güncel

Yazar Emir Kalkan, Yaşamını Yitirdi

Yazar Emir Kalkan, Yaşamını Yitirdi

Türk edebiyat dünyasının tanınmış simalarından Kayserili yazar 67 yaşındaki Emir Kalkan vefat etti.

30.07.2015 16:36  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk edebiyat dünyasının tanınmış simalarından Kayserili yazar 67 yaşındaki Emir Kalkan vefat etti.

Kalkan'ın bir süredir akciğerlerinden rahatsız olduğu ve tedavi gördüğü belirtildi. Yazar Emir Kalkan için yarın memleketi Kayseri'deki Camii Kebir'de Cuma Namazı'nın ardından cenaze namazı kılınacak.

Eserlerinde ömrünün önemlice bir kısmını geçirdiği Kayseri'yi, Kayseri insanlarını ve aşkı anlatan Kalkan, zengin bir kelime hazinesine yaslanan güçlü ve ahenkli üslubuyla da dikkat çekmişti. Mahalli olandan yola çıkarak kendine özgü renkleri, evrenselliği yakalamış bir üslupla aksettirmişti.

1948 yılında Kayseri'de doğan ve Kayseri Lisesi'ni bitirdikten sonra memuriyete başlayan Emir Kalkan, Türk Dil Kurumu ve Folklor Araştırmaları Kurumu adına da alan çalışmaları yaptı. Kalkan, Türk Folklor Araştırmaları, Türk Dünyası Araştırmaları, Türk Edebiyatı ve Erciyes dergilerinde yazılar yazdı. Kanatsız Kuşlar Şehri isimli kitabı ile 2002 yılında Türkiye Yazarlar Birliği ödülünü kazanan Kalkan, özel bir kuruluşta yönetici olarak çalışıyordu. Kalkan'ın, Afşar Ağıtları (1987-1990), Kayseri Şairleri (1986-1992), 20. Yüzyıl Türk Halk Şairleri Antolojisi(1991), Yurttaş Sokak, Gül Ayinleri, Türk Düğünü, Kayıp Yüzler, Bu Taraf Anadolu, Ha Bu Diyar, Hoşçakal Şehir, Kanatsız Kuşlar Şehri isimli kitapları bulunuyor. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yazar Emir Kalkan, Yaşamını Yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement