Yazar Esma Arslan, Hamburg'ta Romanını Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Yazar Esma Arslan, Hamburg'ta Romanını Tanıttı

Yazar Esma Arslan, Hamburg\'ta Romanını Tanıttı

Hamburg'ta yaşayan yazar Esma Arslan, yeni çıkan 'Resmime Dokunan Çığlık' adlı kitabını kentin interkültürel sahnesi Mut Tiyatrosu'nda düzenlen bir galayla kamuoyuna tanıttı.

14.04.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamburg'ta yaşayan yazar Esma Arslan, yeni çıkan 'Resmime Dokunan Çığlık' adlı kitabını kentin interkültürel sahnesi Mut Tiyatrosu'nda düzenlen bir galayla kamuoyuna tanıttı.

Tanıtıma, Hamburg Eyalet Parlamentosu Sol Parti milletvekili Mehmet Yıldız da katıldı. İki dilli tanıtım akşamında Mut Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay'ın kısa selamla konuşması ardından bağlama üstadı Kenan Kaya göç ve hasret türküleri okudu.

Esma Arslan'ın kızı Reyhan Arslan, Almanca çevirisi üzerine çalıştığı annesinin ilk kitabı 'Yarım Kalan Aşk'tan Almanca bölümler okudu.

Esma Arslan 1970'li yıllardan günümüze Almanya'da yaşayan siyasi göçmenlerin yaşamını roman kahramanı Işıl örneğinde işlediği kitabından bölümler okumadan önce gösterilen ilgiye teşekkür etti. Arslan, şöyle dedi:

"Öykülerden oluşan ilk kitabım 'Yarım Kalan Aşk'tan sonra bu kez bir romanı sizlere sunmanın heyecanı ve keyfini yaşıyorum. Yazar meslektaşlarını olduğunu kadar kendisini de tiye alan, espriyle ünlü, çok sevdiğim Alman yazar Kurt Tucholsky'nin 'Bazı yazarlar bir kitapla iki kitap yazmış olurlar. İlk ve son kitaplarını' cümlesini mutlaka duymuşsunuzdur. Bu kitabımla biraz da Tucholsky'nin kehanetinden kurtulmanın sevincini de yaşıyorum. 'Yarım Kalan Aşk'ın daha yeni ikinci baskısı çıktı. Almanca çevirisi neredeyse bitmek üzere. 'Resmime Dokunan Çığlık' benim için yeni bir tecrübe. İki yıllık araştırma ve çalışma dönemi ardından Türk edebiyatında neredeyse hiç konu edilmeyen siyasi göçmenler konusunu işledim. Roman tamamen kurgu. Fakat Almanya'daki Türkiyeli siyasi göçmenlerin yaşamlarından bir çok şeyi bulabileceğiniz bir kurgu. Belki de bir çok göçmenin yaşamlarından kesitlerle karşılaşacağı bir roman. Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un çok beğendiğim 'Sen kitabı açarsın, o da seni açar' ve en verimli döneminde Hamburg'da yaşamış olan Alman şair Heinrich Heine'nin 'İnsanların yarattığı dünyaların en muhteşemi kitaplardır' sözleriyle konuşmamı bitirirken hepinize güzel bir edebiyat akşamı ve bol kitaplı bir hayat diliyorum."

İZMİR FUARI HEYECANI

Bu yıl 18 -26 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 20'nci İzmir Kitap Fuarı'na davet edildiğini ve okuma ve imza günlerine katılacağını söyleyen Arslan, "Mayıs ayı ortalarından itibaren Almanya ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinde bir dizi okuma akşamları düzenleyeceğim" dedi.

Hamburg Eyalet Parlamentosu Sol Parti milletvekili Mehmet Yıldız da tanıtım akşamında Esma Arslan'ı kutladı, aldığı kitabı imzalattı. - Hamburg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yazar Esma Arslan, Hamburg'ta Romanını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement