Yazar Hüseyin Üzmez'in Mirasıyla İlgili Son Sözü Oğlu Söyledi - Son Dakika
Güncel

Yazar Hüseyin Üzmez'in Mirasıyla İlgili Son Sözü Oğlu Söyledi

Yazar Hüseyin Üzmez\'in Mirasıyla İlgili Son Sözü Oğlu Söyledi

Bursa’da 7 yıl önce küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla, 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra hayatını kaybeden yazar Hüseyin Üzmez’in mirasının reddi hususunda son sözü büyük oğlu söyledi.

15.01.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da 7 yıl önce küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla, 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra hayatını kaybeden yazar Hüseyin Üzmez'in mirasının reddi hususunda son sözü büyük oğlu söyledi. Babasının tüm borçlarını ödediklerini söyleyen M.F.Ü., "Karardan feragat etmemiz söz konusu değil. Babamın borcu da malı mülkü de yoktu. Çıksa bile mirastan men kararına rağmen babamın borcunu öderim. Öyle şey olmaz" diye konuştu.

Mudanya'da 2008 yılı Nisan ayında, 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla mahkum edildiği 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onanan 83 yaşındaki Hüseyin Üzmez, aynı davada beraat etti. Ancak Yargıtay'ın, 'Ceza verilmesi gerekir' diyerek kararı bozmasıyla Üzmez, 'hürriyeti tahdit' suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün daha hapis cezasına çarptırıldı.

Rahatsızlıkları sebebiyle daha rahat bir tedavi için Bursa'dan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yakın olan İstanbul Metris Cezaevi'ne sevk edilen Üzmez'i,cezaevi savcısı ilerleyen yaşı ve mevcut sağlık problemleri sebebiyle tahliye etti. Geçen Ramazan Bayramı'nı Ankara'da yaşayan büyük oğlu M.F.Ü.'nün yanında geçiren Üzmez, rahatsızlığının artması sebebiyle yaşlı bakımevinden Ankara'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Üzmez, buradaki tüm tedavisine rağmen 3 ay önce kalbine yenik düştü.

Hayatını kaybeden Üzmez'in iki oğlu, avukatları aracılığı ile babalarının mirasının reddini talep etti. İki kardeşin istediğini yerinde bulan Bursa Sulh Hukuk Mahkemesi, A.Ü. ve M.F.Ü.'nün babalarının mirasından reddedilmesine karar verdi.

Çocukların bu karardan feragat etmek istedikleri şeklinde çıkan haberlerle yılan hikayesine dönen miras konusunda son sözü, Üzmez'in büyük oğlu M.F.Ü. söyledi.

İHA'ya özel açıklamalarda bulunan M.F.Ü, reddi miras kararından feragat etmelerinin söz konusu olmadığını ifade ederek, "Tedbir amaçlı reddi miras talebinde bulunmuştuk. Mahkeme bu isteğimizi kabul ederek bizi mirastan men etti. Babamın hiç bir borcu yoktu. Sağlığındayken çıkan bir kaç borcunu ben ödemiştim. Zaten babamı kesinlikle borçlu bırakmam. Ben de aylıkla çalışan, gelir durumu belli olan bir insanım. Mirası reddettik diye borçlarını ödememezlik yapmam. Malı mülkü yoktu. Vergi borçlarının olduğu iddiaları da asılsızdır. Şu aşamada çıkan borçlarını da ben öderim. Öyle şey mi olur? Bu durum kimi, ne ilgilendirir? Babamı borçlu bırakmayız" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yazar Hüseyin Üzmez'in Mirasıyla İlgili Son Sözü Oğlu Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi
    21:03 İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi

    İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından düzenlenen 'Dünya Havalimanları Ödülleri 2024'te dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi. Ayrıca, 'Dünyanın En İyi Havalimanı Yemek Hizmetleri' ve 'Güney Avrupa'nın En İyi Havalimanı' ödüllerine de layık görüldü. İGA İstanbul Havalimanı, bu başarıyı yatırımlar ve projelerle elde ettiğini belirterek, misafirlerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

  • Tokat ve Yozgat'a AFAD personeli ve araç sevk edildi
    21:02 Tokat ve Yozgat'a AFAD personeli ve araç sevk edildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Amasya'dan 12 AFAD personeli ve 3 araç, Tokat ve Yozgat illerine görevlendirildi. Tokat iline 2 idareci, 5 arama kurtarma teknisyeni ve 2 tam donanımlı araç, Yozgat iline ise 5 arama kurtarma teknisyeni ve 1 tam donanımlı araç sevk edildi. Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden toplamda 12 personel ve 3 araç, depremin etkilediği bu iki ilde görev yapacak.

  • Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı
    20:59 Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı

    Diyarbakır Müzesi ve özel bir okulun ortaklığı ile Dünya Sanat Haftası kapsamında müze bahçesinde yaklaşık 50 eserin yer aldığı resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, dünyaca ünlü ressamların yanı sıra öğrencilerin yaptığı resimler de sergilendi. Sergi, 18-21 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.


Advertisement