Yazar Mehmet Şevki Eygi Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Yazar Mehmet Şevki Eygi Hakkında Suç Duyurusu

Yazar Mehmet Şevki Eygi hakkında "Hiçbir kadının fahişe kıyafetiyle gezmeye hakkı yoktur" başlıklı yazısı nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

03.02.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar Mehmet Şevki Eygi hakkında "Hiçbir kadının fahişe kıyafetiyle gezmeye hakkı yoktur" başlıklı yazısı nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri tarafından savcılığa verilen dilekçede Eygi hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrikten" dava açılması talep edildi.

Yazar Mehmet Şevki Eygi'nin "Hiçbir kadının fahişe kıyafetiyle gezmeye hakkı yoktur" başlıklı yazısına tepki gösteren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi ve 3 avukat Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde bir araya geldi.

Eygi'ye tepki gösteren avukatlar ve platform temsilcisi burada basın açıklaması yaptı. Yazar Şevkit Eygi'nin 'fahişe gibi giyinen kadınlar elbette ki tecavüze ve tacize uğrayabilirler. O nedenle kadınların ahlaklı namuslu ve edepli olması gerekir' ifadelerini kullandığını belirten platform temsilcisi Fadik Temizyürek suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Kadıköy'de bir kadının nitelikli cinsel saldırıya uğradığını ifade eden Temizyürek "bu adamlar böyle açıklamalar yaptığı sürece kadına yönelik şiddet her gün daha çok artıyor. 2016 Ocak ayında 36 kadın kardeşimiz öldürüldü Bizim buradan kadın cinayetlerini durduracağız platformu olarak şiddetle söylemeye devam edeceğimiz ve mücadelesini yürüteceğimiz konu, İstanbul sözleşmesinin çıkması için bir an önce meclisin çalışmasıdır" dedi.

"TECAVÜZÜ VE ŞİDDETİ MEŞRULAŞTIRAN NİTELİKTEDİR"

Daha sonra açıklama yapan avukat Tuba Torun ise "Mehmet Şevki Eygi'nin sözleri kadını ötekileştiren, aşağılayan, cinsiyetçi, tecavüzü ve şiddeti meşrulaştıran niteliktedir. Bu noktada hem uluslar üstü hem de ulusal hukuk kapsamında kesinlikle kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından avukatlar ve platform temsilcisi yazar Eygi hakkında bulunmak üzere adliyeye giriş yaptı. Suç duyurusu dilekçesinde Eygi hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan dava açılması talep edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yazar Mehmet Şevki Eygi Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement