Yazar Melek Çe: Gerçek Kaf Dağı Hayallerimizin Bittiği Yerdir - Son Dakika
Güncel

Yazar Melek Çe: Gerçek Kaf Dağı Hayallerimizin Bittiği Yerdir

Bilgi Evleri' nin Gençlerle Baş Başa Sohbetleri' nde bu ay ki konuğu yazar Melek Çe oldu.

20.04.2016 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Bilgi Evleri, değerler eğitimi çerçevesinde çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğine sosyal, eğitsel ve kültürel faaliyetlerle katkıda bulunmak amacıyla, milli ve manevi yönlerden kendilerini geliştirebilecekleri fırsatların kapısını her ay birbirinden değerli konu ve konuklarla açmaya devam ediyor.

Bilgi Evleri Gençlerle Baş Başa Sohbetlerine bu ay "Uçan Halı" isimli kitabıyla tanıdığımız yazar Melek Çe konuk olarak katıldı. Konuk yazar bilgi evi üyelerini selamladıktan sonra, kitabı ve okumayı seven öğrencilerle birlikte olduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti. Uçan Halı isimli kitabı üzerine bilgi evi üyeleriyle sohbet eden yazar Melek Çe, bu kitabının ilk edebiyat eserlerinden biri olmasından dolayı kendisinde çok özel bir yere sahip olduğunu belirtti. Masal kültürümüzü canlandırma isteğinin bir sonucu olarak bu kitabı kaleme aldığını ifade eden yazar Melek Çe masalın çok önemli bir anlatı kültürü olduğunu ifade etti.

Uçan Halı isimli kitabında yer alan Kafdağı'na yolculuk üzerine konuşan yazar, "bizim için Kafdağı bir masal dağıymış gibi duruyor ama bu böyle değil. Kafdağı çok önceden insanların ulaşılması, aşılması çok güç ve bir o kadar da büyük olan Himalayalar için kullandığı bir tabirmiş. Bizim için ise düşüncelerimizin ve hayallerimizin erişemediği, sonlandığı sınırdır Kafdağı. İşte biz o sınırı aşabildiğimiz zaman düşüncelerimizi, hayallerimizi ve fikirlerimizi daha ileriye eriştirebildiğimiz zaman Kafdağı'nı aşmanın bir yolunu bulmuş oluruz" dedi.

Bilgi Evi üyelerinin sorularını içtenlikle yanıtlayan konuk yazar daha sonra kitaplarını imzaladı. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından Bilgi Evi üyeleri konuk yazar ile vedalaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yazar Melek Çe: Gerçek Kaf Dağı Hayallerimizin Bittiği Yerdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement