'Yazar Oranı Düşük Olduğu İçin Okur Oranı Düşük' - Son Dakika
Yerel

'Yazar Oranı Düşük Olduğu İçin Okur Oranı Düşük'

\'Yazar Oranı Düşük Olduğu İçin Okur Oranı Düşük\'

Çocuk ve Gençlik Edebiyat Yazarlar Birliği Başkanı Bican Veysel Yıldız, “Türkiye’de yazma oranı düşük olduğu için okuma oranı düşük” dedi.

23.12.2013 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuk ve Gençlik Edebiyat Yazarlar Birliği Başkanı Bican Veysel Yıldız, " Türkiye'de yazma oranı düşük olduğu için okuma oranı düşük" dedi.

Tokat'ta Okullu Okulsuz Okuyoruz Projesi kapsamında Gaziosmanpaşa Orta Okulu'nda Çocuk ve Gençlik Edebiyat Yazarlar Birliği Başkanı Bican Veysel Yıldız öğrencilerle buluştu. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın da katılığı programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mustafa Eraslan, proje kapsamında yazarların öğrencilerle buluşmasını önemsediklerini kaydetti. Çocuk ve Gençlik Edebiyat Yazarlar Birliği Başkanı Bican Veysel Yıldız ise konuşmasında yazma oranı düşük olduğu için okuma oranın düşük olduğunu ileri sürdü. Türkiye'de okuma oranın düşüklüğü ile ilgili çok farklı yaklaşımlar olduğuna dikkat çeken Yıldız, "Ortaya konulan görüşlerin hepsi kendince doğru bir gerçeği ifade ediyor. Ama okuma oranın düşüklüğü ile ilgili vurgu yapılmayan bir yanı var. Türkiye'de yazma oranı düşük olduğu için okuma oranı düşük. Eğer bir toplumda yazma oranı yükselirse yazar sayısı artarsa o toplumda okuma oranı çok çok ileri seviyelere yükselir. O nedenle bizler çocukları, gençleri yazmaya yüreklendirmek istiyoruz. Bu proje kapsamında ziyaret ettiğimiz okullar da asıl üzerinde durduğumuz şey bu. Çünkü aslında yazma ile ilgili aramızdaki mesafe bir kalem bize ne kadar uzaksa o kadar uzak. Bir kalem bize ne kadar yakınsa o kadar yakın yazarlık bize" dedi.

Yıldız, öğrencilerle yaptığı sohbetin ardından kitaplarını imzaladı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Yazar Oranı Düşük Olduğu İçin Okur Oranı Düşük' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement