Yazarın İmza Gününe Annesi De Katılacak - Son Dakika
Güncel

Yazarın İmza Gününe Annesi De Katılacak

Yazarın İmza Gününe Annesi De Katılacak

Sanat, spor, siyaset ve hukuk adamı Remzi Kazmaz, çayın Anadolu'daki 91 yıllık bilinmeyen hikayesini anlattığı 'Çaylar Şirketten' isimli kitabının imza gününde okurlarıyla buluşacak.

30.05.2014 10:16  Güncelleme: 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmza günü, İstanbul Kadıköy'de Akademi Kitabevi'nde Pazar günü saat 16:00'da horonla başlayacak.

Yazarın çay emekçisi olan annesi Meryem Kazmaz'ın da katılacağı imza gününde çay konulu söyleşi düzenlenecek. Yazarın, annesi Meryem Kazmaz ve Karadeniz'in emekçi kadınlarına hediye ettiği kitap için daha sonra Rize ve Ankara'da da imza günü düzenlenecek.

REMZİ KAZMAZ KİMDİR?

1954 Yılında Rize'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Rize'de tamamlayıp İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Mesleğine İstanbul'da başlayan Av. Remzi Kazmaz evli ve üç çocuk babasıdır.

22 Yıllık meslek hayatının avukatlığının yanı sıra, kamuoyunun yakından takip ettiği pek çok davanın da avukatlığını yapmıştır. İstanbul'daki Gazi Davası, 1999 yılında yaşanan üzücü Marmara depremi sonrası açılan Deprem ve Sorumluları Davası, Rize Çamlıhemşin'deki Fırtına Vadisi davası ile birlikte Karadeniz'deki HES davalarının birçoğunun avukatlığını yapmıştır.

Avukatlık mesleğinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinde de aktif olarak yer almıştır. İstanbul Avcılar Belediyesi Kent Meclisi Başkanlığı, yine İstanbul'da olan Karadenizliler Dayanışma Derneği Başkanlığını yapmıştır. Ayrıca HES'lere karşı mücadele etmek amacıyla kurucusu olduğu "Derelerin Kardeşliği Platformu Derneği"nde halen kurucu başkanlık görevini yürütmektedir.

Çay Kur Rize Spor'un hukuk danışmanlığının yanı sıra yönetin kurulu üyesi olan Remzi Kazmaz, Türkiye Futbol Federasyonu'nda bir dönem Disiplin Kurulu Asbaşkanlığı görevinde bulunmuştur.

Lise yıllarında başlayan güzel sanatlar merakı onu ilerleyen yıllarda da yalnız bırakmamış, içindeki bu sevgi avukatlık mesleğine devam ederken sinema dünyasının da içine itmiştir. Bu nedenle belgesel sinemacılıkla tanışmış ve bu alanda birçok film çekmiştir.

Avukatlık ve sinemacılığı birlikte yürüten Kazmaz, Gazi Katliamı'nı anlatan "Gereği Düşünüldü" isimli belgesel filmi ve kitabıyla uluslararası festivallerde barış ödülü aldı. "Antik Halikarnasos: Bodrum, Kehanetler Ülkesi: Didyma" isimli belgeselleri çekmiş ve bu filmleriyle de tarihi değerlerimizin talan edilmesine dikkat çekmiştir.

"Vatandaş Mustafa" filmi ile birlikte doğanın tahrip ve talan edilmesine karşı mücadele başlatan Av. Remzi Kazmaz bu belgesel filmiyle birlikte birçok çevre mücadelesine örnek oldu.

"Aşkın Mabedi" isimli kitabı ve filmiyle birlikte dünyanın 7 harikasından biri olan ve yıllar önce topraklarımızdan kaçırılarak İngiltere'deki British Museum'a götürülen Mausolleum'un Türkiye'ye geri iade edilmesi için uluslararası hukuk sürecini başlattı.

Remzi Kazmaz son olarak doğup büyüdüğü topraklarda yıllardır bitmek bilmeyen çay üreticilerinin sorunlarını ve çayın 91 yıllık öyküsünü kaleme aldığı "Çaylar Şirketten" isimli kitabını yazdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yazarın İmza Gününe Annesi De Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement