"Vatanperverliğin Sözünü Değil İcraatını Yapıyoruz" - Son Dakika
Politika

"Vatanperverliğin Sözünü Değil İcraatını Yapıyoruz"

"Vatanperverliğin Sözünü Değil İcraatını Yapıyoruz"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Biz milliyetçiliğin, vatanperverliğin sözünü değil icraatını yapıyoruz." dedi.

26.03.2014 14:52  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Biz milliyetçiliğin, vatanperverliğin sözünü değil icraatını yapıyoruz" dedi.

Yazıcı, seçim çalışmaları için geldiği Rize'de, Çayeli ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Yazıcı, Çayeli Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Hayati Yazıcı, Türkiye'nin hedefleri olduğunu ve bunları yapmak için çalıştıklarını, Rize için de önemli projelerin hayata geçirildiğini, Ovit Tüneli çalışmalarının devam ettiğini, havaalanı inşaatı için fizibilite çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Türkiye'yi, hizmet ederken bölgelere göre, etnisitiye göre ayırmadıklarını ifade eden Yazıcı, şöyle konuştu:

"Biz çalışmalarımızı ülkenin birliği ve bütünlüğü konusunda hassasiyet içinde sürdürüyoruz. Biz milliyetçiliğin, vatanperverliğin sözünü değil icraatını yapıyoruz. Yaptığımız yatırımları, imkanları Hazineyle yapıyoruz. Bir taraftan Türkiye'nin ekonomisini büyütüyoruz, iş adamları esnaf sanatkarın önündeki engelleri kaldırıyor, daha fazla kazanmasını, daha fazla vergi ödeyerek milletin kasasının dolmasını, dolan kasanın da hizmete dönüşmesini hedefliyoruz."

Yazıcı, cebinden 10 lira çıkarıp, "Bunun üzerindeki 6 sıfır olduğu dönemi unutmayın. Bir ülkenin parası o ülkenin itibarı ile orantılıdır. Milliyetçilik budur. Milliyetçilik ülkeyi IMF'nin ipoteği altına koymak değildir. Biz Türkiye'yi teslim aldığımızda Türkiye IMF'ye 23,5 milyar dolar borçluydu. Borcu ödedik, sıfırladık. Milliyetçilik bu" ifadelerini kullandı.

Sandığa gidildiğinde hizmet üretenlere oy verilmesini isteyen Yazıcı, şunları kaydetti:

"Şakavari konuşanlara, laf üretip konuşanlara, rahatlamak için gülüp geçin. Oy vermek ciddi iştir. Oyunuzu verirken mutlaka muhasebe yapın, hesap yapın, ona göre oyunuzu kullanın. Biz size hizmet için bu yola çıkan kadrolarız. Bu yolda devam edeceğiz. Belediye başkan adayları, il genel meclis adaylarına da oy verirken, ceketine pantolonuna değil, lidere, firmaya bakın. Lider uzun adam Recep Tayyip Erdoğan, firma AK Parti. AK Parti'nin ampulünün enerjisini sizin oylarınız artıracaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Vatanperverliğin Sözünü Değil İcraatını Yapıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.


Advertisement