Yazıcık Konutlarının Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Yazıcık Konutlarının Temeli Atıldı

Yazıcık Konutlarının Temeli Atıldı

Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılacak olan Yazıcık Konutlarının temeli törenle atıldı.

05.01.2015 15:36  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılacak olan Yazıcık Konutları'nın temeli törenle atıldı.

Kentsel Dönüşüm çalışmalarına 5 bölgede devam eden Şahinbey Belediyesi, kamulaştırıldıktan sonra yıkılan evlerin yerine yenilerini yapmaya devam ediyor. Yazıcık Mahallesi'nde düzenlenen temel atma törenine; Gaziantep Vali Vekili Nursal Çakıroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile vatandaşlar katıldı.

ŞAHİN: "KENTSEL DÖNÜŞÜM ÜLKENİN GELİŞMİŞLİĞİNİ GÖSTERİR"

Yazıcık Mahallesi'nde Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılacak Yazıcık Konutları için düzenlenen temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, kentsel dönüşümün önemine değinerek, "Şahinbey Belediyemize yaptırdıkları bu konutlar için teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşüm ülkenin gelişmişliğini gösterir. Bu manada kentsel dönüşümün yeri önemlidir" dedi.

TAHMAZOĞLU: "UCUZ KONUT YAPIMINA DEVAM EDECEĞİZ"

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu da kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini belirtti. İlçe nüfusunun son dönemde yaşanan göç nedeniyle yüksek oranda arttığını söyleyen Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

"Kentsel dönüşümü önemsiyoruz, çünkü kentsel dönüşüm şu an sadece Türkiye'nin değil dünyanın gündeminde olan bir meselidir. Hızlı büyüyen ve gelişen şehirlerde çarpık yapılaşma inanılmaz bir gerçektir. Son dönemlere baktığımız zaman Gaziantep'imizin ve Şahinbey'imizin nüfusunda çok yoğun bir artış var. Son 5 yıldaki artış Suriyelilerin de katılmasıyla 330 bin kişi oldu. Bu kadar insana konut yetiştirmek, iş imkanı sağlamak gerçekten kolay değil. Bir de geçmişten gelen çarpık yapılaşmayı düşündüğümüz zaman kolay bir iş değil. Sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın gözü kentsel dönüşümde. Bugüne kadar 4 bin 492 evin kamulaştırmasını ve yıkımını gerçekleştirdik. Yine şu ana kadar kentsel dönüşüme 315 milyon TL harcama yaptık. Çalışmalarımız da devam etmektedir. Ev isteyen vatandaşlarımızın sayısı gerçekten çok fazla. Gelecek dönemde de Büyükşehir Belediyemizle birlikte ucuz konut alanlarına yönelik çalışmalar yaparak, vatandaşlarımızın alabileceği ucuz konutlar yapacağız."

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri, 162 dairenin ve 15 işyerinin yer aldığı Yazıcık Konutları'nın temelini birlikte attı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazıcık Konutlarının Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement