Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Açıldı

Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Açıldı

Malatya’da Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği açılışında konuşan Suriye Türkmen Dağı Komutanlarından Albay Ebul Fadıl Ahmet, “Türkmen Dağı düşmez gardaş. Türkmenler teslim olmaz” diye konuştu.

30.01.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği açılışında konuşan Suriye Türkmen Dağı Komutanlarından Albay Ebul Fadıl Ahmet, "Türkmen Dağı düşmez gardaş. Türkmenler teslim olmaz" diye konuştu.

Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği, Malatya'da yoğun bir katılım ile açıldı. Açılışa Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hızırbeg Gayretullah, Suriye Türkmen Cephesi Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman Zengin, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Şefik Şengün, AK Parti eski Milletvekili Cemal Akın, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem ve Yeşilyurt ilçe başkanı Mehmet Ali Kaya, BBP İl Başkanı Avukat Sema Altuntaş, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Battalgazi Belediye Başkan vekili Zafer Kırçuval ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve Yazıhanlılar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden açılışta ilk olarak söz alan Dernek Başkanı İsrafil Çatalkaya, sivil toplum kuruluşları olarak Suriye'de yaşanan dramı gündeme taşımaları gerektiğini belirterek "Bugün dünyanın sesi olan STK'lara sahip çıkalım" diye konuştu.

Türkmen Bağımsız Hareketi Türkiye Temsilcisi Veysel Şahin, yapılan açılışın bilinen klasik bir açılış olmadığını belirterek "Burada aslında Türkiye'nin asıl mayasının çimentosunu görüyoruz. Biz bununla gurur duyduk, bu fotoğraf olması gereken bir fotoğraf bunun çimentosu Türkmendir" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Doğu Türkistan'ın Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hızırbeg Gayretullah'ta birlik ve beraberlik olmazsa vatan olmaz diyerek "İşte Doğu Türkistan'daki 35 milyon Türk kardeşinizin düştüğü akıbete düşmeyin. Niye düştük? Birlik, beraberlik içinde olmadığımız için" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin, Türklüğün son kalesi olduğunu dile getiren Gayretullah, "Ben kalkmışım buraya gelmişim ama sizin gideceğiniz bir yer yok. Onun için bir olun, diri olun. Bundan böyle bir olmak, diri olmak ve memleketi, vatanımıza, milletimize sahip çıkmamız lazım" ifadelerini kullandı.

"Ülkenize sahip çıkmazsanız, vatanınız elden gider" diyerek herkesi uyaran Gayretullah, "Dünyada yaşayan 260 milyon Türk'ün gözü Türkiye'de. Ama ağabeylerimiz arasında kavga olursa, biz üzülürüz. Bu bakımdan kendi aramızda birliğimizi, dirliğimizi koruyalım. Türk'ün son kalesi Türkiye'yi ve Türklüğü koruyalım" dedi.

Açılışta konuşan Suriye Türkmen Dağı Komutanlarından Albay Ebul Fadıl Ahmet ise, bölgede yaşanan Rus katliamına değindi. Rusya'nın 3,5 aydır Türkmenlere saldırdığını belirten Türkmen Komutan, "Günde 5 bin füze, 3 bin 800 bombayı Türkmen Dağına atıyor. Günde 60-70 uçak gelip, Türkmen Dağını vuruyor. Diyorlar ki 'Türkmen Dağı düştü.' Türkmen Dağı düşmez gardaş. Türkmenler teslim olmaz. Yerin altında yatarız, fırsatımız geldiği zaman biz yerin üzerine çıkarız. Son damla kan gövdemizde var, onu feda edeceğiz. Yine de Türkmen Dağı kalacak" diye konuştu.

Suriye Türkmen Cephesi Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman Zengin'de Türkmenlerin dik durduğunu ve asla boyun eğmediklerini belirterek "Ne İran'a ne de Rusya'ya hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz" dedi. Türkiye'den gelen yardım için teşekkür eden Zengin, "Allah'ın izniyle bize bir şey olmaz. Türk halkına çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'da, bölgede yaşanan dramı yakından takip ettiklerini belirterek "İnsanlar katlediliyor, maalesef birçok kesim bunu görmezden geliyor. "Umarım önümüzdeki dönem tüm bölgenin barış ve hoşgörü içerisinde herkesin birbirine saygı duyduğu kimsenin inancından dolayı katledilmediği bir dönem yaşarız" diye konuştu.

Ağbaba, her şeye rağmen Türkiye, Suriye değilse, Irak değilse, İran değilse ve Mısır değilse, bunu Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e borçlu olduğumuzu söyledi.

AK Parti eski Milletvekili Cemal Akın'da birlik ve beraberliğin devam etmesi gerektiğini belirterek Türkmenler ile Türklerin bir olduğu vurgusunu yaptı.

Dernek açılışının ardından üyeler ve çeşitli kurumların desteği ile hazırlanan 1 TIR dolusu gıda yardımı Türkmen Dağına gönderilmek üzere yola çıkarıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement