Ybü'den "Enfeksiyon Günleri" Semineri - Son Dakika
Güncel

Ybü'den "Enfeksiyon Günleri" Semineri

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş birliğinde "Enfeksiyon Günleri" semineri verildi.

24.05.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş birliğinde "Enfeksiyon Günleri" semineri verildi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş birliğinde bu yıl ilki gerçekleştirilen "Enfeksiyon Günleri" seminerinde "Transplant Enfeksiyonlarının Multidisipliner Yönetimi" konusu ele alındı.

YBÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Kliniği öğretim üyelerinden Doç. Dr. Zeliha Tufan Koçak, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'ndaki seminerde, Türkiye'de hastane enfeksiyonlarının önemli bir problem olduğunu, nüfus artışının söz konusu enfeksiyon riskini tetiklediğini söyledi.

Transplant hastalıklarının hazırlık aşamasından nakil sonrası dönemlerde takibine kadar çok farklı enfeksiyonlar ve klinik problemlerle karşılaşabildiğini vurgulayan Koçak, enfeksiyon hastalıklarının önlenmesi için uygun takibin çok önemli olduğunu, bunun için de sempozyum sonrasında nakil sürecini de içeren Türkçe bir kaynak hazırlanmasının planladığını belirtti.

YBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Akkuş, Türkiye'de hastane enfeksiyonlarının önemli bir problem olduğunu vurgulayarak, enfeksiyon hastalıkları, genel cerrahi, göğüs hastalıkları-gastroenteroloji, mikrobiyoloji, nefroloji, üroloji kliniklerinden konuşmacıların transplant hastalarının yönetimde farklı konuları detaylı bir şekilde ele alacaklarını aktardı.

Başarının artması için bilgi ve deneyim paylaşımlarının önemine işaret eden Akkuş, "Biz tıp fakültesi olarak Transplant Enfeksiyonlarının Multidisipliner Yönetim semineri ile alanında uzman doktorları daha iyi bir seviye getirmeyi planlıyoruz. Fakültemiz kurulduğu günden bugüne önemli bir organ nakli merkezi haline geldi. Klinikler arası çalışmalarda önemli bir öncelik olan doku ve organ nakillerinde başarının artırılması için bilgi ve deneyim paylaşımları yapılması gerekiyor. Bunun için de bu tür organizasyon ve seminerleri önemsiyoruz ve sık sık devam edeceğiz." dedi.

YBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ise hastanelerin fiziki koşulları iyileştirilirken gelişen teknoloji ve biliminde sürekli takip edilmesi gerektiğini belirterek, "Hem vatandaşlarımıza hem de bizi tercih eden yurt dışındaki hastalarımıza daha iyi hizmet vermek için eğitim kalitemizi sürekli arttırmamız gerekmektedir. Türkiye'nin en iyi doktorlarını bünyesinde bulunduran bir üniversite olarak bu sayede birçok hastalıkla başarıyla mücadele ediyoruz. İşte bu seminer ve eğimler bunun için yapılıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ybü'den 'Enfeksiyon Günleri' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement