Yda İnşaat'ın Yüksek Kredi Notu Güncellendi - Son Dakika
Ekonomi

Yda İnşaat'ın Yüksek Kredi Notu Güncellendi

İstanbul Uluslararası Derecelendirme Hizmetleri AŞ (TURKrating), YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin "güçlü kredi kalitesini" işaret eden uzun vadeli TR AA, "en güçlü borç ödeme kabiliyetini" ifade eden ve kısa vadelide en yüksek not olan TR A1 kredi notu ile pozitif görünümünü güncelledi.

19.01.2016 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Uluslararası Derecelendirme Hizmetleri AŞ (TURKrating), YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin "güçlü kredi kalitesini" işaret eden uzun vadeli TR AA, "en güçlü borç ödeme kabiliyetini" ifade eden ve kısa vadelide en yüksek not olan TR A1 kredi notu ile pozitif görünümünü güncelledi.

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, yaptığı açıklamada, TURKrating tarafından teyit edilen kredi notunun ve pozitif görünümün firmanın finansal gücünü ve borç ödeme kabiliyetinin yüksekliğini gösterdiğini belirterek inşaat sektöründe bu notu alabilen ilk firma olduklarını ifade etti.

YDA'nın inşaat-taahhüt, gayrimenkul geliştirme, havalimanı işletmeciliği, medikal-sağlık, enerji, tarım, açıkhava dijital reklamcılık ve güvenlik-catering gibi farklı sektörlerde faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Arslan, şunları kaydetti:

"Ülke olarak hem bölgemizdeki sorunlar, hem de seçimlerle geçen zor bir yılı geride bıraktık. Tüm bu zorluklara rağmen grubumuz için 2015 yılı başarılarla dolu, ödüllerle onore olduğumuz bir yıl oldu. İnşaat sektörünün Oscarları olarak nitelenen 'Sign of the City Awards 2015' yarışmasında HABOM projemizle 'En İyi Endüstriyel ve Lojistik Yapı' ve 'En Yeşil Bina' kategorilerinde birincilik ödülünü alırken, 'YDA Park Avenue' gayrimenkul geliştirme projemiz de 'En İyi Dönüşüm Projesi' kategorisinde 'Premium Proje' seçildi. 'Bonds & Loans Türkiye Ödülleri'nde de bu yıl 6 ödül almaya hak kazandık. Sermaye piyasalarındaki 200 milyon liralık tahvil ihracımızla EBRD'nin ilk kez Türk Lirası'na yatırım yapması, EBRD'nin finanse ettiği ilk bölgesel havalimanı olması yönüyle Dalaman Havalimanı proje finansmanı anlaşmamız ve Türkiye'nin ilk şehir hastanesi projesi Kayseri Şehir Hastanesi, şehir hastaneleri arasında finansmanında anlaşma sağlanan ilk proje olmasıyla ödüle hak kazandı. Bu başarılarımızı TURKRating tarafından yapılan kredi derecelendirmesiyle birlikte bir kez daha taçlandırmış olduk."

Arslan, TURKrating'in YDA'nın uzun vadeli TR AA (güçlü kredi kalitesi), kısa vadelide ise en yüksek not olan TR A1 (en güçlü borç ödeme kabiliyeti) kredi notunu ve pozitif görünümünü teyit etmesinin şirketin performansına, güçlü finansal yapısına, stratejik sektörlerde konumlanmasına, güçlü büyümesine ve yatırım vizyonuna duyulan güvenin göstergesi olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Yatırımlarının artarak devam edeceğini ifade eden Arslan, gelecek 4 yılda Kayseri, Konya, Manisa, Şanlıurfa şehir hastaneleri inşaatı ve Dalaman Uluslararası Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali inşaatı ile kamu özel ortaklığı modeliyle hayata geçirilecek altyapı projelerine 1,35 milyar avronun üzerinde yatırım yapacaklarını belirtti.

Şirketin 2017 sonunda hayata geçirilmesi planlanan sağlık ve altyapı projelerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında çeşitli gayrimenkul geliştirme ve inşaat-taahhüt projeleri de bulunuyor. Şirketin projeleri arasında İstanbul Ataşehir Finans Merkezi'ndeki BDDK Hizmet Binası, Ordu Çevre Yolu ile Tokat Niksar Yolu, Ankara- İzmir Hızlı Tren Projesi Polatlı-Afyon kesimi altyapı yapım işi gibi altyapı ve üstyapıya yönelik inşaat taahhüt projelerinin yanı sıra özellikle Ankara'da konut sektöründe gayrimenkul projeleri yer alıyor. Şirket, bin 855 konutlu YDA Park Avenue, Söğütözü'nde 336 konut ve ofisten oluşan karma kullanımlı gayrimenkul projesi, Söğütözü'nde A Plus ofis ve cadde mağazalarından oluşan Tower projesi, Batıkent'te 4 bin 500 konut ve 40 bin metrekare AVM'den oluşan proje, Çayyolu Alacaatlı mevkisinde 493 konut, sosyal tesisler ve ticari alanlardan oluşan gayrimenkul geliştirme projeleriyle çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yda İnşaat'ın Yüksek Kredi Notu Güncellendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement