Yedaş Avrupa'nın En İyi Şirketi Seçildi - Son Dakika
Ekonomi

Yedaş Avrupa'nın En İyi Şirketi Seçildi

Yedaş Avrupa\'nın En İyi Şirketi Seçildi

YEDAŞ’ın mükemmellikte başarı hikayesi ‘Kalite PlatinTacı’ Ödülü ile zirveye çıktı.

29.10.2014 22:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YEDAŞ'ın mükemmellikte başarı hikayesi 'Kalite PlatinTacı' Ödülü ile zirveye çıktı.

2019 yılında operasyonel ve mükemmellik alanında Avrupa'nın ilk 10 şirketi olma hedefi doğrultusunda başlattığı 'Mükemmellik' sürecinde tüm dikkatleri üzerine çeken YEDAŞ, ödüle doymuyor. Business Initiative Directions (BID) tarafından her yıl verilen Uluslararası Kalite Ödülleri'nde geçtiğimiz yıl 'Kalite Altın Tacı'nı alarak, bu ödülü alan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi olan YEDAŞ, bu yıl da mükemmellikte Avrupa'nın zirvesine çıkarak, Kalite PlatinTacıÖdülü'ne layık görüldü.

Merkezi İspanya'nın Madrid şehrinde bulunan Business Initiative Directions (BID)'in Paris, Londra, Madrid, Cenevre, Frankfurt ve New York'ta yapılan yıllık toplantılarında, toplam 90 ülkeden şirket liderlerinin bir araya gelerek yaptıkları oylama sonucunda her yıl verilen Uluslararası Kalite Yıldızı Ödülleri'nde (International Star Award Quality)'Kalite PlatinTacı' ödülüne layık görülen YEDAŞ, Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan Hyatt Regency Paris Etoile Hotel'de düzenlenen törenle Business Initiative Directions (BID) Başkanı Jose E. Prieto'dan ödülünü aldı. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ve Şirketin üst yönetiminin yer aldığı ödül töreninde YEDAŞ'ın 'Mükemmellikteki Başarı Hikayesi' anlatıldı. Geçtiğimiz yıl zirvenin habercisi 'Kalite Altın Tacı' alarak, Türkiye'nin ve sorumluluk bölgesinin gurur kaynağı olan YEDAŞ, bu yıl da Kalite PlatinTacı Ödülü'nü alan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi olarak 'Avrupa'nın En İyi Şirketi' oldu.

ÜYELERDEN YEDAŞ'A TAM NOT

"Kalite Altın Tacı ile başlayan Avrupa'nın en iyi 10 şirketi olma vizyonumuz, 'Kalite PlatinTacı' taçlanmıştır" diyen YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Tamamen bağımsız bir kuruluş olan Business Initiative Directions'ın vermiş olduğu Uluslararası Kalite Ödülleri(IQS), tüm dünya üzerinde farklı ülkelerden kalite kültürünü özümseyen ve destek veren kuruluşlar olarak tanınan şirketler tespit edilerek veriliyor. Şirketimiz, 90 ülkedeki BID üyelerince, Toplam Kalite Yönetimi Kriterlerine Uygunluk, Liderlik, Yaratıcılık, Yenileşim ve İnovasyon, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri, Mükemmel Sonuçları Sürdürme, (BalancedScorecard), Müşteriler İçin Değer Katma, İleri Teknolojiyi Kullanma, Sürdürülebilir Bir Gelecek Yaratma gibi ana başlıklara verilen önem ile faaliyet gösterdiği sektörde rol model olma özelliğinden dolayı bu ödülü almaya hak kazanmıştır" dedi.

YEDAŞ MÜKEMMELLİKTE ZİRVEDE

YEDAŞ'ın iş süreçlerinde vazgeçilmezleri arasında yer alan 'Liderlik' ve 'Kalite'ye verdiği önem sayesinde, bugün büyük dünya şirketleri arasında Avrupa'nın En İyi Şirketi seçildiğini kaydeden Genel Müdür Türkoğlu, "Geçen yıl zirvenin bir altında olan 'Kalite Altın Tacı' ile ödüllendirilmiştik. Bu ödül aslında zirvenin habercisiydi. 4 yaşındaki YEDAŞ tüm iş süreçlerinde benimsediği kalite ve sürdürülebilirlik anlayışı ile elektrik dağıtımı sektöründe farkındalık yaratmıştır. YEDAŞ olarak, dünyanın ve Avrupa'nın dikkatini çekiyoruz. 'Kalite Altın Tacı' ile başlayan mükemmellik sürecimiz, 'Kalite PlatinTacı' ile zirveye çıkmıştır" diye konuştu.

ENERJİ DEVLERİ İLE AYNI KALİTE LİGİNDE

Genel Müdür Nurettin Türkoğlu, dünya üzerindeki enerji devleri ile aynı 'Kalite Ligi'nde yer almanın gururunu yaşayan YEDAŞ'ın büyük bir başarıya imza attığını belirterek, "KoreaElectricPower Corporation (KEPCO), AnsaldoEnergia, Hong YuenElectronics, RAO, Azpetrol, IndianOil Corporation gibi dünyadaki enerji devleri ile aynı Kalite Ligi'ndeyiz. Biz çalışanlarımızla paylaşımlarda bulunurken, şu sözü hatırlatırız: "Zirveye oynayın, enerjinizin nelere muktedir olduğunu kavrarsanız, başarı sizi izlemeye başlar." Biz enerjimizin farkındayız ve hedeflediğimiz gibi dev şirketlerin olduğu ligdeyiz. Bunun adı başarıdır. Başarı, hem 'doğru işin yapılması' (Strateji), hem de 'işin doğru yapılması' (Toplam Kalite Yönetimi) ile sürdürülebilir değer oluşturabilmektir" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Yedaş Avrupa'nın En İyi Şirketi Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement