Yedi Akıllı Transfer! - Son Dakika
Spor

Yedi Akıllı Transfer!

Yedi Akıllı Transfer!

UEFA'dan gelen Finansal Fair Play cezası sonrası ayağını yorganına göre uzatmaya başlayan Galatasaray, transferde akılcı bir politika izledi.

03.09.2016 06:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA'dan gelen Finansal Fair Play cezası sonrası ayağını yorganına göre uzatmaya başlayan Galatasaray, transferde akılcı bir politika izledi. Kadrodaki eksik bölgeleri 7 oyuncuyla birden takviye edip güçlendiren Sarı-Kırmızılılar, bir yandan da eldeki fazla oyuncularla bir şekilde yolları ayırıp, mali dengeyi sağladı.

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre, bu sezon bonservislere 14 milyon Euro ödeyen Galatasaray, sattığı oyunculardan da 10 milyon Euro'ya yakın gelir elde etti. Yani kasadan çıkan rakam 4 milyon Euro civarında kaldı, ki bu değer şampiyonluk yarışı veren bir takım için oldukça makul sayılabilir.

Ancak asıl önemli olan sürekli yükselen maaş bütçesinde denge kurabilmekti. Galatasaray Yönetimi bunun da üstesinden gelmeyi başardı. Gönderilen oyunculardan 12 milyon Euro civarında sezonluk maaş bütçesi açıldı.

Aynı disiplinle yola devam

Gelen oyunculara ise 11.4 milyon Euro tutarında sezonluk ödeme teminatı verildi. Bu da bir yandan kadro güçlenirken, diğer taraftan finansal dengenin sağlandığı anlamına geliyor. Geçen sezon ise yapılan 10 transfere rağmen, yönetim tek bir taraftarını bile memnun edememişti. Çünkü Podolski ve Carole dışında takıma doğrudan katkı yapan bir isim olmadı.

Grosskreutz skandalı unutulmadı

Özellikle Bilal, Jem Karacan, Jose Rodriguez ve Donk gibi oyuncular, hiçbir maçta taraftarın gözüne girmeyi başaramadı. Zaten bu sezonki transfer döneminde de ilk olarak bu futbolcularla yollar ayrıldı. Grosskreutz ise yanlış belge gönderildiği için 6 ay kenarda oturdu ve devre arasında Almanya'nın yolunu tuttu. Tüm bu hatalardan ders çıkaran Sarı-Kırmızılı yönetim, bu kez dengeyi tutturmayı başardı.

Kaynak: Sporvadisi.com

Son Dakika Spor Yedi Akıllı Transfer! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement