Yedi İl ve KKTC'de Aynı Anda 'Güvenli Okul Projesi' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Yedi İl ve KKTC'de Aynı Anda 'Güvenli Okul Projesi' Konferansı

Yedi İl ve KKTC\'de Aynı Anda \'Güvenli Okul Projesi\' Konferansı

Türkiye’de yedi il ve KKTC’de olmak üzere aynı anda yapılan ‘Güvenli Okul Projesi’ kapsamında İzmir’de düzenlenen konferansta konuşan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, ’’Bu konferans, eğitim yılı boyunca öğrencilerle, yakından ilgilenen ve zaman zaman işlenen suçun öğrenilmesinde büyük katkı sağlayan ve mağdur öğrencilerimizin güvenerek gittiği okul idarecileri ve rehber öğretmenlere daha fazla fayda sağlayacaktır.

18.11.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de yedi il ve KKTC'de olmak üzere aynı anda yapılan 'Güvenli Okul Projesi' kapsamında İzmir'de düzenlenen konferansta konuşan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Bu konferans, eğitim yılı boyunca öğrencilerle, yakından ilgilenen ve zaman zaman işlenen suçun öğrenilmesinde büyük katkı sağlayan ve mağdur öğrencilerimizin güvenerek gittiği okul idarecileri ve rehber öğretmenlere daha fazla fayda sağlayacaktır. Biz emniyet olarak okullarda başlattığımız Mercek Projesi' ile okuldaki suç suça karışan çocuklarımızı azalttık" dedi.

Türkiye'de ilk defa CSG City Security Group ve Bahçeşehir Üniversitesi ortaklığında hayata geçirilen 'Güvenli Okul Projesi' kapsamında, CSG City Security Group, Bahçeşehir Üniversitesi, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Bayraklı Makine Mühendisleri Odası Tepekule Sergi Merkezi Anadolu Salonu'nda 250 okul müdürü, rehber öğretmenleri, Narkotik ve Toplum Destekli Polisleri ile 800 kişinin katılım sağladığı 'Güvenli Okul Konferansı' düzenlendi. Konferans aynı saatte İstanbul başta olmak üzere, Ankara, Denizli, Şanlıurfa, Diyarbakır, Giresun, Ordu ve KKTC'de de düzenlendi.

"BU KONFERANS OKUL İDARECİLERİ VE REHBER ÖĞRETMENLERE DAHA FAZLA FAYDA SAĞLAYACAK"

Konferansta konuşan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "2015-2016 eğitim ve öğretim döneminin başlamasından önce ilimizdeki tüm eğitim-öğretim kurumlarının, müştemilatlarında, önlerinde ve çevrelerinde meydana gelen suç sayıları ve türleri analiz edilerek; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Timleri, Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı sivil olarak görev yapan Güven Timleri, Resmi Asayiş ekiplerimiz, Çocuk Şube Müdürülüğü'ne bağlı Okul Timlerimiz, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüze bağlı okulların risk durumlarına göre yaklaşık 200 ekip ve 600 personelle planlanmış ve 'Mercek Projesi' adıyla uygulamaya konulmuştur. Alınan emniyet tedbirlerine ek olarak; 2014-2015 eğitim-öğretim yılında da uygulanan Mercek Projesi'nin okullar ve civarında güvenliğin sağlanmasında büyük fayda görülmüş olup 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde, 468 olayda 194 öğrenci ve 251 okul harici yaşı büyük şahsa adli işlem yapıldı. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında uygulanan Mercek Projesi'nin gerek kendi görevlilerimiz, gerekse okul yönetimleri açısından daha verimli olması çocuklarla ve suçla doğru mücadele kapsamında farkındalık ve bakış açısı sağlaması amacıyla bu günkü 'Güvenli Okul Projesi' konferansı da planlandı. 300 okulumuzdan toplam 800'ye yakın katılımcı ile bu konferansımızı gerçekleştiriyoruz. Konferansın düzenlenmesindeki amaç; eğitim yılı boyunca öğrencilerle yakından ilgilenen ve zaman zaman işlenen suçun öğrenilmesinde büyük katkı sağlayan ve mağdur öğrencilerimizin güvenerek gittiği okul idarecileri ve rehber öğretmenlere daha fazla fayda sağlamasıdır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yedi İl ve KKTC'de Aynı Anda 'Güvenli Okul Projesi' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement