Yedigöller Mahallesine Kaya Tehdidi - Son Dakika
Güncel

Yedigöller Mahallesine Kaya Tehdidi

Yedigöller Mahallesine Kaya Tehdidi

ERZURUM'un İspir İlçesi'ne 39 kilometre uzaklıktaki Yedigöller Mahallesi'ni, yerinden oynayan bir kamyonet büyüklüğündeki kaya, tehdit ediyor.

09.11.2016 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERZURUM'un İspir İlçesi'ne 39 kilometre uzaklıktaki Yedigöller Mahallesi'ni, yerinden oynayan bir kamyonet büyüklüğündeki kaya, tehdit ediyor. Köyden 800 metre kadar yükseklikte bulunan kayanın düşeceğinden endişe eden mahalle halkı önlem alınmasını istedi.

Adını, deniz seviyesinden 3 bin 300 metre yükseklikteki 'saklı cennet' olarak nitelendirilen Kaçkar Dağları'nın güneyinde bulunan Yedigöller'den alan mahalleyi 800 metre yükseklikteki büyük bir kaya tehdit etmeye başladı. Yarım metre kadar yanındaki kayadan koparak ayrılan dev kaya kütlesi, öncelikli olarak 4 ev ve 5 ahırı tehdit ediyor. Mahalle halkı, başta İspir Kaymakamlığı olmak üzere AFAD gibi kuruluşlara başvuruda bulundu.

Daha önce benzer durum nedeniyle AFAD tarafından mahalleye 100 metre yukarıdan düşecek 2 kayanın önüne beton set çekildiğini hatırlatan Yedigöller Mahallesi'nden Bülent Erkan (35), korku içinde yaşadıklarını söyledi. Bülent Erkan, "Kış nedeniyle 30 haneli mahallede yaklaşık 100 kişi yaşıyor. Yazın nüfus, 500'e kadar çıkıyor. Kocaman kaya, yanındakinden 50 santim kadar ayrılmış. Bir kamyonet büyüklündeki kayanın arkasında bir metre derinliğinde çukur oluşmuş. Yaklaşık 800 metre yükseklikten her an kopacak ve mahallenin üzerine gelecek diye endişe ediyoruz. Her gün kontrol ediyoruz. Görünen o ki, dev kaya yerinde durmayacak. İspir'deki ilgili kurum ve kuruluşlar enkaz kaldırma çalışmaları için hazırlıklı olsun. Kaya yerinden oynarsa, evleri ve içindekileri pestil gibi ezecek. Taş üstünde taş kalmayınca sorumluluğu kim alacak?" diye konuştu.

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yedigöller Mahallesine Kaya Tehdidi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement