YediHilal'den Dua ve İftarlı Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Güncel

YediHilal'den Dua ve İftarlı Mezuniyet Töreni

YediHilal\'den Dua ve İftarlı Mezuniyet Töreni

YediHilal İnegöl Şubesi ve İnegöl Belediyesi işbirliği ile ortaokul son ve lise son sınıf öğrencilerine yönelik dualı, iftarlı bir mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

17.06.2016 16:55  Güncelleme: 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

500 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen programda, öğrenciler gelecekleri için dualar ettiler. Törende konuşan Başkan Alinur Aktaş, okul idarecilerine ve öğretmenlere çağrı yaparak, sınırı aşan mezuniyet törenlerinden vazgeçmelerini istedi.

Önceki akşam Royal Hotel'de düzenlenen mezuniyet törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, YediHilal İnegöl Şube Başkanı Faruk Coşkun, YediHilal İnegöl Şubesi yönetim kurulu üyeleri ile 500 ortaokul son ve lise öğrencileri ve okul idarecileri katıldı.

"MEZUNİYETİMİZİ DUA VE NİYAZLARLA YAPALIM İSTEDİK"

Yemeğin ardından konuşan YediHilal İnegöl Şube Başkanı Faruk Coşkun; "İnegöl'de gelenek olarak devam etmesini ümit ettiğimiz mezuniyet töreni düzenledik. Mezuniyetimiz ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle iftarlı oldu. İftarın ardından mezuniyet duamızı yaptık. Liseden mezun olan gençlerimizin bundan sonra farklı bir hayata geçişleri var. Aynı zamanda ortaokulu bitirip liseye geçen öğrencilerimiz de var. Mezuniyetimizi dua ve niyazlarla yapalım istedik. Katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu gecenin düzenlenmesinde desteklerini bizlerden esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'a huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum" dedi.

Tüm İslam aleminin ramazan ayını kutlayarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; "Ramazan ayı bereket ayı. Her akşam farklı farklı yerlerde iftarlar yapıyoruz. Davetlere icabet etmek için bir yerde çorbayı, bir yerde yemeği bir yerde de çayımızı içiyoruz. Bu ayın bereketini ve bolluğunu ziyadesiyle bu şekilde görmüş oluyoruz. Konuşmamızın ardından Abdulvasih Duran hocamız dua yapacak. Bu güzel iftar saatinde yaptığımız bu dualar inşallah Allah katında kabul görür" dedi.

AKTAŞ'TAN MEZUNİYET TAVSİYESİ

Liseyi bitirenler için üniversite, ortaokulu bitirenler için lise süreci başlıyor diyen Aktaş; "Özellikle okul idarecilerimizden ve öğretmenlerimizden istirham ediyorum ki; bundan sonra yapacağınız mezuniyet törenleriyle alakalı lütfen dozajı belli olmayan, sınırı aşan bir eğlence yapmaktan kaçınalım. Gerçekten öğrencilerimiz için çok önemli olan bu törenleri kültürümüze yakışır bir şekilde düzenlemek adına yapabileceğimiz çok şey var diye düşünüyorum. İdarecilerimizden ve öğretmenlerimizden bu konuda daha duyarlı olmalarını rica ediyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. İnşallah bu tür programları geleneksel hale getirerek bütün okulların öğrencilerini bir araya getirecek şekilde büyük bir mezuniyet töreni yapılır. Bu güzel aktiviteler niye 4-5 bin çocuğumuzun aynı anda dualar ettiği bir mezuniyet programına dönüşmesin. İnşallah o programların başlangıcı bu akşam olur" dedi.

"HERKESİN SINIRI ÖTEKİ İNSANIN SINIRININ BAŞLADIĞI YERDİR"

Konuşmaların ardından Abdulvasih Duran hoca mezuniyet duasını yaptırdı. Dua öncesi öğrencilere tavsiyelerde bulunan Duran, sınırsız yaşama diye bir şeyin olmayacağına dikkat çekerek, "Herkesin sınırı öteki insanın sınırının başladığı yerdir" dedi. Duran'ın bu güzel temennisinin ardından mezuniyet duası yapıldı.

7 GÜZEL ADAM

YediHilal İnegöl Şubesi Başkanı Faruk Coşkun ile YediHilal İnegöl Şubesi yönetim kurulu üyeleri ayrı ayrı kürsüye çıkarak, Yedi güzel adam olarak nitelendirilen Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Alaeddin Özdenören, Rasim Özdenören, Sezai Karakoç, İsmet Özel ve Erdem Beyazıt'a ait şiir ve kitaplarında yer alan sözlerinden alıntıları okudular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel YediHilal'den Dua ve İftarlı Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement