Yedikule Bostanları'na Dikkat Çekmek İçin Kürsüye Maydanoz ve Marulla Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yedikule Bostanları'na Dikkat Çekmek İçin Kürsüye Maydanoz ve Marulla Çıktı

Yedikule Bostanları\'na Dikkat Çekmek İçin Kürsüye Maydanoz ve Marulla Çıktı

Haber Ezgi ÇAPA İstanbul DHA İstanbul'un tarihi surlarının dibinde yer alan Yedikule Bostanları'ndaki yıkım çalışmalarına dikkat çekmek isteyen CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, İBB kürsüsüne Yedikule Bostanları'nda yetişen marul, maydanoz, taze soğan ve turp ile çıktı.

14.01.2016 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber Ezgi ÇAPA İstanbul DHA

İstanbul'un tarihi surlarının dibinde yer alan Yedikule Bostanları'ndaki yıkım çalışmalarına dikkat çekmek isteyen CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, İBB kürsüsüne Yedikule Bostanları'nda yetişen marul, maydanoz, taze soğan ve turp ile çıktı.

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın Yedikule Bostanları ile ilgili planları tekrar görüşülmek üzere Meclis'e gönderdiğini hatırlatan Gülsever, şunları söyledi

'Bu plan ne komisyonlara ne de Meclis gündemine daha gelmedi. Bugün bir haber geldi, hemen Yedikule Bostanları'na gittik. Gördük ki manzara içler acısı. Kepçeler girmiş ve bostanları telef etmişler. Oraya 40-50 yıldır emek veren, borç altına giren çiftçiler ne yapacaklarını bilemez hale gelmişler. Madem yıkılacaktı, Başkan Topbaş tarafından neden Meclis'e iade edildi Meclis bir karar vermeden nasıl yıkılır

Barakaların kötü göründüğü eleştirilerine de yanıt veren Gülsever, 'Barakalar salaş diyebilirsiniz. Doğrudur, ancak bunları modern hale getirecek yöntem yıkmak değil. Barakaları başlarına yıkmak, insani ve vicdani değil diye konuştu.

Gülsever'in konuşmasının ardından söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, eleştirilere, 'Yoldan geçerken görünen çirkin ve kulübemsi bina ve barakaların ve görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması için yapılmış bir faaliyettir. 3 ay önce barakaların ortadan kaldırılması için ilgili şahıslara tebligat yapılmıştır. Oradaki insanları, bitkileri ve bostanları, emeğini ayaklar altına almak asla söz konusu olamaz şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yedikule Bostanları'na Dikkat Çekmek İçin Kürsüye Maydanoz ve Marulla Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement