Yedikule Bostanları'nda Seyyar Baraka Yıkımı - Son Dakika
Güncel

Yedikule Bostanları'nda Seyyar Baraka Yıkımı

Yedikule Bostanları'ndaki barakaların yıkımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde ele alındı.

13.01.2016 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yedikule Bostanları'ndaki barakaların yıkımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde ele alındı.

Meclis toplantısında CHP'li Meclis Grubu Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, kürsüye bostanlarda yetişen marul, soğan, turp ve maydanozla çıkarak yıkımı eleştirdi. Söz alıp yıkımla ilgili konuşan Gülsever, tarihi bostanlarda yetişen ürünlerin organik olduğunu anlattı.

Gülsever, bugün bostanların olduğu yere gittiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Orada gördüğümüz insanın içini acıtacak bir manzaraydı. Bugün zabıta ekipleri bu bostanlara girdi, buradaki barakaları kepçe ve dozerle yıktı. 40 yıldır o bostanlara emek veren insanlar, felaket karşısında çaresiz durumda. İçler acısı bir tablo var. Esnaf, gübreye ve ihtiyaçlarına para vermiş. Bunları nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüyor. Başkan Topbaş'ın meclise iade ettiği bu rapor, henüz meclise gelmeden, karar alınmadan zabıta görevlileri nasıl orada böyle bir tabloyu getiriyor. Bunlar yıkılacaksa bile en azından bir insanlara '1,5 yıl sonra bir uygulama yapacağız, kendinizi buna göre hazırlayın, borcunuzu ve harcınızı buna göre planlayın' demek doğru olmaz mıydı? Ricamız, lütfen ilgili arkadaşlara gerekli talimatı verin ve buradaki bu yıkım bir an önce durdurulsun. Oradaki gerginlik büyümesin ve insanlar mağdur edilmesin."

AK Partili Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek de İBB Meclisi olarak tarihi doku ve surlara sonuna kadar sahip çıktıklarını, İstanbul'un kültürel ve manevi değerlerine sonuna kadar hassasiyet göstereceklerini ifade etti.

Taşyürek, şöyle konuştu:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, oraya yapılacak plan ve projelerin çok daha olumlu ve güzel olması için, bu planı meclise iade etmişti. Bunun görüşülmesi ayrıdır. Bugün Yedikule Bostanları'nda yapılan işlem sadece şudur; Yoldan geçerken görünen çirkin ve kulübemsi bina ve barakaların ve görüntü kirliğinin ortadan kaldırılması için yapılmış bir faaliyettir. 3 ay önce barakaların ortadan kaldırılması için ilgili şahıslara tebligat yapılmıştır. Oradaki insanların, bitkileri ve bostanları, emeğini ayaklar altına almak asla söz konusu olamaz. İstanbul görüntüsüne ve surlara yakışmayan barakaların ortadan kaldırılması söz konusudur."

Konuşmaların ardından mecliste komisyon raporları oylama sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yedikule Bostanları'nda Seyyar Baraka Yıkımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement