Yedisu'da Okullar Tatil Edildi - Son Dakika
Yerel

Yedisu'da Okullar Tatil Edildi

Bingöl’ün Yedisu ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaz esaret altına alırken, ilçe merkezinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

18.02.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaz esaret altına alırken, ilçe merkezinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı sabaha kadar devam etti. İlçe merkezinde 70 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığı yüksek kesimlerde yer yer 1.5 metreye ulaştı. Kar yağışının etkili olduğu Yedisu ilçesinde ilk ve orta dereceli tüm okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar kartopu oynayarak gönüllerince eğlendi. Kardan dolayı tatil edilen okullarda görevli memurlar küreklerle okul binaları önünde temizlik yaptı.

Sürücüler kardan dolayı yollarda kalmamak için araçlarına zincir takarken, esnaf küreklerle iş yerlerinin önünü, vatandaşlar da çatılarında biriken karları temizledi. Kar yağışından dolayı Yedisu ilçesine bağlı 13 köyden 7'sinin yolu ulaşıma kapandı. Etkili olan yağıştan dolayı Yedisu- Erzurum ve Yedisu- Erzincan karayolları da ulaşıma kapandı.

Evinin çatısında biriken karları temizleyen Hasan Sümme isimli vatandaş, kar yağışının bereket olduğunu söyledi. Sümme, "Çok kar yağdı, beklediğimizden daha fazla yağdı, bütün yollar kapandı. Okullar bile tatil oldu, kardan hiç geçilmiyor" dedi. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yedisu'da Okullar Tatil Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement