Yelken: 10 Kasım Atatürk Kupası - Son Dakika
Güncel

Yelken: 10 Kasım Atatürk Kupası

Fethiye'de düzenlenen yarışlara 12 ülkeden 68 teknede yarışmacılar katıldı.

09.11.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göcek Yat Kulübü tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Sonbahar Göcek Yarış Haftası 10 Kasım Atatürk Kupası Yelken Yarışları sona erdi.

Havanın durgun olması nedeniyle yarışa katılan yelken sporcuları, Göcek Körfezi açıklarında uzun süre rüzgar bekledi.

Yarışlar, yeterli rüzgarın çıkmasıyla 2 saatlik gecikmeyle başlatıldı. Yarışa katılan teknelere üzerinde Atatürk resmi bulunan Türk bayrakları takıldı.

Göcek Yat Kulübü Başkanı Göker Tuncay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıl önce kurulan kulüplerinin yılda iki kez yarış düzenlediğini, yarışlardan birini 19 Mayıs Gençlik Spor Kupası, diğerini ise 10 Kasım Atatürk Kupası adı altında gerçekleştirdiklerini anlattı.

Yarışların uzun soluklu coğrafi rotalar ve çekişmeli şamandıra yarışlarıyla heyecan dolu 5 yarış ile 3 gün sürdüğünü belirten Tuncay, "Sonbahar Göcek Yarış Haftası'nın en önemli ödülü Savarona maketi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Göcek Yat Kulübü tarafından titizlikle hazırlatılan, el yapımı 7 ay süren Savarona maketi tüm yarışların genel değerlendirme birinciliğini kazanan tekneye özel kupa olarak verilecek" dedi.

Tuncay, yarışlara bu yıl rekor katılımla 68 teknede yaklaşık 500 sporcunun Fethiye Körfezi'nde yarıştığını dile getirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yelken: 10 Kasım Atatürk Kupası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement