Yelken: 4. Bodrum Uluslararası Optimist Regatta Yarışları - Son Dakika
Spor

Yelken: 4. Bodrum Uluslararası Optimist Regatta Yarışları

4. Bodrum Uluslararası Optimist Regatta Yarışları'nda kuvvetli rüzgar nedeniyle bazı sporcular zor anlar yaşadı.

10.03.2016 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4. Bodrum Uluslararası Optimist Regatta Yarışları'nda kuvvetli rüzgar nedeniyle bazı sporcular zor anlar yaşadı.

Bodrum'da düzenlenen, 14 ülke ve 55 kulüpten 280 sporcunun katıldığı yarışlarda, bazı sporcular teknelerin ayağını sıkıştırması nedeniyle hafif şekilde yaralandı. Kıyıya gelen yarışmacılara sağlık görevlilerince müdahale edildi. Olumsuz hava nedeniyle yaklaşık bir saat ara verilen ilk gün yarışları, havanın yeninden normale dönmesiyle tamamlanabildi.

4. Bodrum Uluslararası Optimist Regatta Yarışları Başkanı Orhan Tüker, gazetecilere yaptığı açıklamada, üç yarış olarak belirledikleri ilk güne, olumsuz hava koşulları nedeniyle ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi. Rüzgarın şiddetinin oldukça yüksek olduğunu anlatan Tüker, "Yarışı tamamlayamadan karaya döndük. Tekneleri karaya çektik ve güvenliğimizi aldık. Denizde oldukça kuvvetli rüzgar oldu. Yaralanan yarışmacılarımız da oldu. Daha fazla yaralanan olmasın diye ara verdik" dedi.

TYF Muğla Temsilcisi Esra Güven ise kuvvetli rüzgar ve acemi yarışmacılar nedeniyle yaralanmaların olduğunu belirtti.

Bazı sporcuların arkadaşlarına yardım ederken yaralandığını ifade eden Güven, "Bir yarışmacımızın başına teknenin parçası çarpmış. Bir sporcumuzun da tekne altında ayağı kalmış. Ama herhangi bir sıkıntı yok, geçici bir şey. Bu sporun böyle zorlukları da var" diye konuştu.

Sporcuların yaşlarının küçük olmasına rağmen zorluklarla mücadele ettiğini anlatan Güven, zorlu doğa şartlarında yelken sporunu yapan çocukların, hayatlarında hiçbir şekilde zorluk çekmeyeceklerine vurgu yaptı.

Yarışmaya Göcek'ten katılan Cemre Deda ise teknesinin battığını ve dalgalar arasında güçlükle mücadele ettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yelken: 4. Bodrum Uluslararası Optimist Regatta Yarışları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement