Yelkende "Rüzgarın Çocukları" Projesi - Son Dakika
Spor

Yelkende "Rüzgarın Çocukları" Projesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ "Rüzgarın Çocukları" Projesinin tanıtım toplantısından detaylar TYF Başkanı Serhat Belli'nin konuşması Hüsnü Akhan'ın konuşması İmza töreni Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in konuşması TYF Başkanı Serhat Belli'nin açıklamaları Yelkende "Rüzgarın Çocukları" Projesi Türkiye Yelken Federasyonu ile Doğuş Grubu arasında iş birliği anlaşması imzalandı Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından hayata geçirilen ve Doğuş Grubu'nun desteklediği, yelkene olan ilgiyi arttırmak amacıyla milli sporcuları bir araya getiren "Rüzgarın Çocukları" Projesi'nin tanıtım toplantısı ve imza töreni İstanbul'da gerçekleştirildi.

14.06.2016 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

"Rüzgarın Çocukları" Projesinin tanıtım toplantısından detaylar

TYF Başkanı Serhat Belli'nin konuşması

Hüsnü Akhan'ın konuşması

İmza töreni

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in konuşması

TYF Başkanı Serhat Belli'nin açıklamaları Yelkende "Rüzgarın Çocukları" Projesi

Türkiye Yelken Federasyonu ile Doğuş Grubu arasında iş birliği anlaşması imzalandı

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından hayata geçirilen ve Doğuş Grubu'nun desteklediği, yelkene olan ilgiyi arttırmak amacıyla milli sporcuları bir araya getiren "Rüzgarın Çocukları" Projesi'nin tanıtım toplantısı ve imza töreni İstanbul'da gerçekleştirildi.

TYF Başkanı Serhat Belli, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Üst Yöneticisi (CEO) Hüsnü Akhan ve milli sporcuların katıldığı toplantıda, 2016 Yaz Olimpiyatları'nda ve sonrasında yelken milli takım sporcularının adının "Rüzgarın Çocukları" olarak anılacağı açıklandı.

Törende konuşan TYF Başkanı Serhat Belli, anlaşmanın süresinin 2 yıl olduğunu belirtti.

TYF ve Doğuş Grubu arasındaki bu birlikteliğinin amacını, yelkene olan farkındalığı arttırmak ve "Rüzgarın Çocukları" adını tıpkı "12 Dev Adam" ve "Potanın Perileri" gibi bir marka haline getirmek olarak açıklayan Belli, "Bugün Türkiye Yelken Federasyonu adına tarihi bir gün yaşıyoruz. Türkiye'de spora çok değer veren ve aynı zamanda değer katan çok büyük bir kuruluş ile birlikte Türk yelken sporu için çok önemli bir iş birliğine imza atıyoruz. Hep birlikte yelkeni daha geniş kitlelere yaymak ve hak ettiği yere getirmek için çalışacağız." dedi.

Projeye destekte bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Hüsnü Akhan ise şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de spora olan ilgi belirli branşlarda takılıp kalıyor. Vizyoner bir bakış açısıyla hep birlikte farklı ve daha çeşitli spor alanlarına da dikkatleri çekmeyi başarabilirsek gençlerimizin önüne yeni ufuklar açabiliriz. Yelken sporu da bunlar arasında yer alıyor. Olimpiyatlara katılacak beş sporcumuza sonra da onların izinden gidecek olan sporcularımıza desteğimiz devam edecek."

Konuşmaların ardından federasyon ile Doğuş Grubu arasında 2 yıllık iş birliği anlaşması imzalandı.

Törende milli sporcular Deniz Çınar, Ateş Çınar, Nazlı Çağla Dönertaş, Alican Kaynar ve Dilara Uralp ile birlikte sahneye çıkan Ferit Şahenk ise 2 yıldır kendisinin de yelkenle ilgilendiğini ve milli takımı desteklemek için Rio'ya gideceğini söyledi.

Türkiye, Rio Olimpiyat oyunlarında yelkende 4 farklı branşta 5 sporcu ile temsil edilecek. 470 sınıfında Deniz Çınar-Ateş Çınar, Laser Radial bayanlar sınıfında Nazlı Çağla Dönertaş, Finn sınıfında Alican Kaynar ve RS: X sınıfında Dilara Uralp, Türkiye adına mücadele edecek.

Yelkende "Rüzgarın Çocukları" Projesi
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yelkende 'Rüzgarın Çocukları' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement