Yemek Programı Yapımcısı Yaşin, Nkü'de Konferans Verdi - Son Dakika
Yerel

Yemek Programı Yapımcısı Yaşin, Nkü'de Konferans Verdi

Yaşin: "Bir ülkenin kültürünü yakalayabilmek için yemeğini, mutfağını bilmek lazım"

22.04.2014 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir televizyon kanalında yayımlanan "Yol Üstü Lezzet Durakları" programının sunucusu Mehmet Yaşin, "Bir ülkenin kültürünü yakalayabilmek için yemeğini, mutfağını bilmek lazım" dedi.

Yaşin, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Gıda Topluluğu tarafından, Ziraat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen konferansta, bir kenti tanımak için ana caddelerinde dolaşmanın yetmeyeceğini söyledi.

Bir kentin, arka sokakları dolaşarak tanınabileceğini ve gerçek lezzetlerin de arka sokaklarda sunulduğunu belirten Yaşin, şöyle konuştu:

"Bunu keşfettikten sonra programlarımda arka sokaklardaki lezzetlere ağırlık verdim. Bir ülkenin kültürünü yakalayabilmek için yemeğini, mutfağını bilmek lazım. Mutfakta kullanılan malzemeler, pişirme teknikleri, yeme stilleri, bu insanlar hakkında çok önemli ipuçları verir. Yemek bir ülkenin kültürünü çözmek için en önemli nesnelerden bir tanesidir."

Yaşin, Türk mutfağının çok zengin olduğunu söyledi. Türk yemekleri sözlü gelenekle devam ettiği için birçok yemeğinin kayda geçmediğini vurgulayan Yaşin, şöyle devam etti:

"Annelerimiz, babaannelerimiz yani büyüklerimiz yemek tarif ettiğinde azıcık ondan, bir tutam bundan, yeterince kaynat gibi ölçüyü vermeyen zamanı vermeyen tarifler verirdi. Eğer yemeğe meraklıysanız, büyüklerimizin o ilginç güzel yemeklerini kaydediniz ve mümkün olduğunca ölçülendirin hiç olmazsa sizin kurtardıklarınız gelecek kuşaklara da aktarılsın."

Konferansa NKÜ Rektör Yardımcısı İhsan Soysal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yemek Programı Yapımcısı Yaşin, Nkü'de Konferans Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement