Yemen'de Durum Giderek Kötüleşiyor - Son Dakika
Dünya

Yemen'de Durum Giderek Kötüleşiyor

Yemen\'de Durum Giderek Kötüleşiyor

Yemen'in Hadramevt iline bağlı Mukalla ilçesinde bulunan Reyan Havaalanı'nn El-Kaide terör örgütü tarafından ele geçirildiği bildirildi.

17.04.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'in Hadramevt iline bağlı Mukalla ilçesinde bulunan Reyan Havaalanı'nn El-Kaide terör örgütü tarafından ele geçirildiği bildirildi. Militanların ayrıca bir petrol istasyonunu kontrol altına aldığı da gelen bilgiler arasında.

Bu sırada Suudi Arabistan öncülüğündeki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu Sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, Riyad'daki hava üssünde düzenlediği basın toplantısında, "Hava kuvvetleri Sada'daki bazı yakıt istasyonlarını vurulduğunu dile getirerek,

"Operasyonun amacı başladığı günden bu yana çok netti. El Kaide'ye ya da IŞİD'in adı geçmedi. Onlara karşı uluslararası bir koalisyon zaten var" şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan öncülüğünde yürütülen havadan müdahale ise Husilerin ilerleyişini durduramıyor. Koalisyon ülkeleri bir kara operasyonu ihtimalini değerlendirirken, Sana ve Yemen'de halk ise canın kurtarmak için bölgeden biran önce kaçmaya çalışıyor.

Yemen'deki çatışmaların Suriye'de olduğu gibi yeni bir insani trajediye neden olmasından endişe edili

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 17 Nisan 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Yemen'de Durum Giderek Kötüleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement