Yemen'de Hükümet Karşıtı Gösteri - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Hükümet Karşıtı Gösteri

Yemen'in başkenti Sana'da toplanan Husiler, akaryakıt zammını protesto etti ve hükümetin düşürülmesini talep etti.

18.08.2014 16:49  Güncelleme: 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'in başkenti Sana'da, Husiler, hükümet karşıtı gösteri düzenledi.

Husi Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi'nin çağrısı üzerine Tağyir (Değişim) Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, "hükümet düşsün, yolsuzluğa son, akaryakıt zamları kaldırılsın" şeklinde dövizler taşıdı.

Çalışmaları 25 Ocak 2014'te tamamlanan Ulusal Diyalog Konferansı'nın kararlarının uygulamaya konulması talebinde bulunan göstericiler, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin aleyhinde de sloganlar attı.

Hükümetin görevden alınması için gelecek Cuma gününe kadar "mühlet verdiklerini" ifade eden göstericiler, aksi takdirde "ülkedeki durumun daha da kötüleşeceği" tehdidinde bulundu.

Husi Hareketi lideri el-Husi de harekete ait el-Mesira kanalında yaptığı açıklamada, yöneticilere, cuma gününe kadar hükümeti görevden alma konusunda mühlet vermiş, aksi halde ülkedeki durumun daha da kötüleşeceğini söylemişti.

Şia'nın Zeydiye koluna mensup kişilerin oluşturduğu "Husi Hareketi", 1992'de Hüseyin Bedir el-Husi tarafından kuruldu. Husi'nin 2004'te öldürülmesinin ardından Yemen ordusu ile Husiler arasında o tarihten bu yana zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Hükümet Karşıtı Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement