Yemen'de Husiler Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Husiler Protesto Edildi

Sana'da düzenlenen gösterilere katılan iki yüz kişi kentteki silahlı Husi Ensarullah güçlerini protesto etti.

28.09.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen Devrim Gençliği'ne bağlı gruplar başkent Sana'da bulunan Husi Ensarullah güçlerini protesto etti.

İki yüz kişilik bir grubun başkent Sana'daki  Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde düzenlediği "Militanlara hayır" sloganları atılan gösteride Husi Ensarullah güçlerinin kentteki silahlı varlığı protesto edildi.

Ensarullah örgütünün darbe girişiminde bulunduğunu belirten protestocular silahlı unsurların başkenti terk etmesini talep etti.

Gösterilerde açılan dövizlerde ise "silahlı militanlar başkentimizden çıkın" "Militarizme hayır" gibi sloganlar yer aldı.

Eyleme katılan kadın aktvist Huriye Abdullah AA muhabirine yaptığı açıklamada ise "Bizler eğitim ile ülkenin kanseri halinde olan silahlanmayı yenebiliriz, çağdaş bir yaşam ve sivil bir devlet için eğitime yoğunlaşmalıyız' dedi.

Göstericiler olaysız bir şekilde dağıldı.

Yemen Devrimi, dönemin Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'i devirmek için 27 Ocak 2011'de başlamış ve  27 Şubat 2012'de başarıya ulaşmıştı. Ayaklanmada yüzbinlerce insanı sokaklara döken muhalif hareketler arasında yer alan "Yemen Devrim Gençliği" adlı hareket içerisinde bir çok üniversite öğrencisinin yanı sıra  2011 yılında Nobel Barış Ödülü kazanan Tevekkül Karman gibi bir çok aktivist ve aydını da barındırıyor.

Husi Ensarullah hareketine bağlı militanlar, Eylül ayında başkent Sana'daki devlet kurumlarını ele geçirmişler, bir çok siyasetçi, aktivist ve işadamının ev ve ofisini yağmalamışlardı. Krizi bitirmek için Birlemiş Milletler temsilcisi ve ülkedeki diğer siyasi grupların da katılımıyla, Ensarullah ve yönetim arasında uzlaşıya varılmıştı. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Husiler Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement