Yemen'de "Kararlılık Operasyonu" - Son Dakika
Güncel

Yemen'de "Kararlılık Operasyonu"

Yemen'de Husilere yönelik başlatılan operasyona Suudi Arabistan'ın kurucusu Kral Abdulaziz'in bir sözünden ilham alınarak "Kararlılık Operasyonu" adı verildiği iddia edildi.

27.03.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'de Husilere yönelik başlatılan operasyona Suudi Arabistan'ın kurucusu Kral Abdulaziz'in bir sözünden ilham alınarak "Kararlılık Operasyonu" adı verildiği iddia edildi.

El-Arabiye televizyonunun haberine göre, söz konusu operasyona, 63 yıl önce vefat eden ülkenin kurucusu Kral Abdulaziz'in "Kararlılık azmin ve zaferin, terk etmek ise tefrika ve dövünmenin babasıdır" şeklindeki sözünden ilham alınarak "Kararlılık Operasyonu" adı verildi.

Haberde, Suudi Arabistanlı Tuğgeneral Ahmed el-Asiri'nin Yemen'de Husilere karşı operasyon başlatıldığını duyurmasından bu yana "bu isim ile Kral Selman'ın kararlılığına" vurgu yapıldığı savunuldu.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Aden'i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler, "karşı direnişin merkezi" haline gelen Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti. Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik operasyon başlatmıştı.

Söz konusu operasyona  Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'inden (BAE) oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır katılıyor. Pakistan'ın da katılmaya hazır olduğunu duyurduğu belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de 'Kararlılık Operasyonu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement