Yemen'de Kurban Bayramı Hazırlıkları - Son Dakika
Kültür Sanat

Yemen'de Kurban Bayramı Hazırlıkları

Sık sık şiddet olayları ile anılan Yemen Kurban Bayramı'na hazırlanıyor Siyasi ve ekonomik istikrarsızlık kıskacındaki halk bayrama buruk giriyor.

01.10.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siyasi ve ekonomik istikrarsızlıktan yoksulluğa kadar bir çok sorun ile mücadele eden Yemen halkı, Kurban Bayramı'na hazırlanıyor.

Son haftalarda yaşanan şiddet olaylarına rağmen başkent Sana'daki bayram hazırlığının merkezi konumundaki alışveriş noktalarında bayram hazırlıklarına başlandı.

Semt pazarları, alışveriş merkezleri ve tarihi çarşılarda yoğunluğun yaşandığı Yemen'de esnaf, gündelik hayatın normalleşmesini bekliyor. Kurban bayramına sayılı günler kala hareketliliğin artması esnafın yüzünü güldürürken, alım gücü düşük olan halk herşeye rağmen bayrama hazırlıklı girmek istiyor.

-Sana'da alışverişin merkezi, "Babu'l Yemen"

Tarihi Babu'l Yemen çarşısı, Sana'da bu tür önemli günlerdeki alışverişlerin merkezi haline geliyor. Bayramın yaklaşmasıyla yoğunluğun giderek arttığı çarşı, maddi durumu iyi olmayan halkın yanı sıra bazı ürünlerin sadece burada satılması nedeniyle her kesimden Yemenlinin tercih ettiği mekan konumunda.

Tarihi çarşıda işportacısından mağaza sahiplerine kadar herkes ellerindeki ürünü satmaya çalışırken çarşı, ucuzluğu sebebiyle modern alışveriş merkezleri (AVM) ile yarışıyor.

Alım gücü yüksek olan Yemenliler AVM'leri tercih ederken Babu'l Yemen bayram alışverişindeki gözde mekan olma özelliğini herşeye rağmen koruyor. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yemen'de Kurban Bayramı Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement