Yemen'de Suriye Benzeri Bir İnsani Trajediden Endişe Ediliyor - Son Dakika
Dünya

Yemen'de Suriye Benzeri Bir İnsani Trajediden Endişe Ediliyor

Yemen\'de Suriye Benzeri Bir İnsani Trajediden Endişe Ediliyor

Yemen'nin çeşitli kentlerinde Husi Ensarullah hareketi ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun hava saldırıları devam ediyor.

17.04.2015 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'nin çeşitli kentlerinde Husi Ensarullah hareketi ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun hava saldırıları devam ediyor.

Suudi Arabistan öncülüğünde yürütülen havadan müdahale Husilerin ilerleyişini durduramadı. Koalisyon ülkeleri bir kara operasyonu ihtimalini değerlendiriyor.

Ancak Yemen Devlet Başkanı Yardımcısı Halid Bahah koalisyon ülkelerinin olası bir kara operasyonuna sıcak bakmadıklarını söyledi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler'in (BM) Yemen özel elçisi Cemal Banomar görevinden istifa etti. Faslı diplomat Banomar'ın Suudi Arabistan tarafından istifaya zorlanmış olabileceği belirtiliyor.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise dış güçlere Yemen'in iç işlerine karışmamaları çağrısında bulundu:

"Yabancı güçler Yemen'in geleceği için koşullar belirlememeli ya da söz konusu müzakerelere karışmamalı. Yapmaları gereken tek şey Yemen'deki çeşitli gruplar arasındaki diyaloğu kolaylaştırmak

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 17 Nisan 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Yemen'de Suriye Benzeri Bir İnsani Trajediden Endişe Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı
    20:08 Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı

    Afganistan Ulusal Afet Kurumu Sözcüsü Molla Canan Saik, ülkede son birkaç gün içinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    19:42 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AFAD ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarına başladığını duyurdu.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ev ve ahırlar etkilendi
    19:28 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ev ve ahırlar etkilendi

    AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Yozgat'ta iki katlı bir ev ile Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar aldığını bildirdi. Ekiplerin saha tarama çalışmaları devam ediyor.


Advertisement