Yemen'deki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Çatışmalar

Yemen'in güneyindeki Lahic ilinde hükümet güçleri ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda 3 Husi militanın öldüğü, 5'inin yaralandığı bildirildi.

21.07.2016 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'in güneyindeki Lahic ilinde hükümet güçleri ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda 3 Husi militanın öldüğü, 5'inin yaralandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Halk Direniş Güçleri (HDG) yetkililerinden Cevas es-Selefi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Lahic'in kuzeyindeki Keraş beldesinde HDG'nin destek verdiği ulusal ordu ile Husiler ve Salih yanlıları arasında çıkan çatışmada 3 Husi öldü, 5'i de yaralandı. Söz konusu çatışmalarda HDG mensubu bir kişi de yaralandı." dedi.

Husiler ve Salih yanlılarının sabahın erken saatlerinde Lahic ve Taiz kentlerini birbirine bağlayan Keraş beldesindeki bazı dağlık bölgelere sızma girişiminde bulunduğunu belirten Selefi, ulusal orduyla birlikte bu girişimi püskürttüklerini ifade etti.

HDG yöneticisi, Husiler ve Salih yanlılarının Kuveyt'teki Yemen müzakereleri öncesi sahada güç kazanmaya çalıştığını ileri sürdü.

Suudi Arabistan sınırındaki Harad kentini kurtarma operasyonu

Öte yandan hükümete bağlı ulusal ordu güçlerinin ülkenin batı sınırında bulunan Harad kentinin geri alınmasına yönelik askeri operasyon başlattığı belirtildi.

Ulusal ordudan yapılan yazılı açıklamada, "Harad ve çevresindeki bölgelerin kurtarılması için kapsamlı askeri operasyon başlatıldı." denildi.

Yemen ve Suudi Arabistan arasındaki en önemli geçiş noktalarından biri olan Harad'ın kurtarılması için başlatılan operasyonlara uluslararası koalisyon güçlerinin de katıldığına işaret edilen açıklamada, kentteki milislere ait askeri araçların koalisyon uçakları tarafından imha edildiği bilgisine yer verildi.

Açıklamada ayrıca ordu güçlerinin Harad'a doğru ilerlediği, Husi milislerin ise kentin içlerine doğru çekilerek bazı binalarda mevzilendiği ifade edildi.

Yemen'in Hacce iline bağlı Harad ve Midi son günlerde hükümete bağlı güçler ile Husiler ve Salih yanlıları arasındaki şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement