Yemen'deki El-Kaide Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki El-Kaide Operasyonu

Yemen Başbakanı Ahmed Abid bin Dağr, ulusal ordunun ülkenin güneyindeki Hadramevt vilayetinin kent merkezi Mukalla'da terör örgütü El-Kaide'ye karşı kazandığı zaferi kutladı.

25.04.2016 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen Başbakanı Ahmed Abid bin Dağr, ulusal ordunun ülkenin güneyindeki Hadramevt vilayetinin kent merkezi Mukalla'da terör örgütü El-Kaide'ye karşı kazandığı zaferi kutladı.

Yemen resmi haber ajansının haberine göre, Hadramevt'teki Aşiretler Birliği Başkanı Şeyh Amr bin Habriş ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Başbakan Bin Dağr, El-Kaide'ye karşı kazanılan büyük askeri başarıyı kutladı.

Bin Dağr ayrıca El-Kaide'ye karşı ulusal ordunun yanında yer almalarından dolayı da Bin Habriş'e teşekkür etti.

Yemen'de uluslararası koalisyonun hava desteği verdiği ulusal ordu dün Hadramevt'in kent merkezi Mukalla'da El-Kaide'ye yönelik operasyon başlatmış, kentin El-Kaide'nin elindeki tüm ilçelerinde hükümet yanlısı güçlerin güvenliği sağladığı açıklanmıştı.

Uluslararası koalisyon da Yemen'de 800 El-Kaide militanı ve yöneticisinin öldürüldüğünü, pek çoğunun ise kaçtığını duyurmuştu.

El-Kaide'nin, 2 Nisan 2015'te başlattığı kapsamlı saldırının ardından güvenlik güçleri ve ordunun çekilmesiyle ele geçirdiği Mukalla kenti, o tarihten bu yana örgütün kontrolünde bulunuyordu.

Yemen'in kapladığı alan bakımından en büyük vilayeti olan Hadramevt, askeri ve idari olarak Sahil Hadramevt ve Sahra Hadramevt olarak iki kısımdan oluşuyor. Yaklaşık bir yıldan bu yana El-Kaide'nin elindeki Mukalla Sahil Hadramevt içinde yer alırken, Sahra Hadramevt ise hükümet yanlısı güçlerin kontrolünde bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki El-Kaide Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement