Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" Operasyonu

Yemen'in Taiz kentinde, Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna destek gösterisi düzenlendi.

28.03.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'in Taiz kentinde, Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna destek gösterisi düzenlendi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, eylemde koalisyonun Sana ve diğer kentlerdeki Husi hedeflere yönelik saldırılarını destekleyen sloganlar atıldı.

Suudi Arabistan bayrakları ile Kral Selman bin Abdulaziz'in fotoğraflarının taşındığı gösteride, Husilerin Taiz'de ilerleyişi protesto edildi.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Aden'i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler, "karşı direnişin merkezi" haline gelen Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti. Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik operasyon başlatmıştı.

Söz konusu operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır katılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki 'Kararlılık Fırtınası' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement