Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" Operasyonu

ADEN/ Yemen'e yönelik hava harekatını yürüten koalisyon gücüne bağlı uçakların, Aden kentinde Yemen Sosyalist Partisi Genel Sekreteri ve eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Salim el-Beyd'ın evini bombaladığı bildirildi.

18.04.2015 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADEN/ Yemen'e yönelik hava harekatını yürüten koalisyon gücüne bağlı uçakların, Aden kentinde Yemen Sosyalist Partisi Genel Sekreteri ve eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Salim el-Beyd'ın evini bombaladığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, koalisyona bağlı uçaklar, Beyd'in Meaşık bölgesindeki evinde toplanan Husi Ensarullah hareketi mensuplarını hedef aldı. Saldırıda ev tamamen yıkılırken can kaybına ilişkin bilgi verilmedi.

Bu arada koalisyon uçakları, Ma'rib kentindeki Hilan Dağı'nda yer alan Husi Ensarullah hareketine ait bir mevziyi de vurduğu belirtildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon uçakları ilk kez, Hilan Dağı'nda bulunan Husilerie ait mevziyi hedef aldı. Bombalanan bölgeden dumanların yükseldiği ancak ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgi alınamadığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Aden'i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik faaliyetlerini bu kentte sürdüreceği yönündeki açıklamalar yapmalarının ardından Husiler, "karşı direnişin merkezi" haline gelen Aden'e doğru harekete geçerek, bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti. Hadi yönetiminin Arap Birliği ve uluslararası topluma, askeri müdahale çağrısında bulunması üzerine Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Yemen'e askeri hava harekatı başlatmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki 'Kararlılık Fırtınası' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement