Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen'in Marib kentinde Güvenlik Komitesi'nin bölgedeki güvenlik önlemlerini arttırma kararına karşı çıkan kabileler ile askerler arasındaki çatışmalarda en az 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

27.06.2016 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'in Marib kentinde Güvenlik Komitesi'nin bölgedeki güvenlik önlemlerini arttırma kararına karşı çıkan kabileler ile askerler arasındaki çatışmalarda en az 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Marib'te orduya bağlı komutanlar, emniyet güçleri ve yerel yetkilileri barındıran vali başkanlığındaki Güvenlik Komitesi, kentte askerler, kamu görevlileri ile vatandaşlara yönelik suikastların ve saldırıların önüne geçmek için kontrol noktalarını ve asker sayısını arttırma kararı aldı.

Karara karşı çıkan Cev en-Nesim bölgesindeki kabilelerin, bunu uygulamak isteyen askerleri engellemesi üzerine taraflar arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi.

Çatışmalarda 3. Bölge Özel Tugayı Komutanı Nasır Salih el-Mansuri yanı sıra birkaç askerin hayatını kaybettiği ifade edilirken, sayıya ilişkin net bilgi verilmedi.

Kabile mensuplarından ise 6 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı ifade edilirken, ayrıca çatışmalar sırasında evlerine roket düşen bir aileden anne ve 4 çocuğunun yaşamını yitirdiği kaydedildi.

-El-Cevf'te çıkan çatışmalarda 1 asker ile 1 HDG üyesi öldü

Öte yandan, hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) El-Cevf ilindeki sözcüsü Abdullah el-Eşref, Suudi Arabistan sınırında yer alan El-Cevf ilinin El-Mutun ilçesinde Husiler ile çıkan çatışmalarda 1 HDG unsuru ile 1 askerin yaşamını yitirdiğini belirtti. Eşref, çatışmalarda Husilerden de ölenlerin ve yaralananların olduğunu söyledi.

Başkent Sana'nın doğu kesiminde bulunan Marib kentinde kabileler etkin rol oynuyor. Sana'yı ele geçiren Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları, petrol ve gaz yataklarının bulunduğu Marib'i de kontrol altına almak isterken, kentteki kabilelerin direnişi nedeniyle geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement