Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen güvenlik güçlerinin, terör örgütü El-Kaide'nin önde gelen liderinden birini ülkenin güneybatısındaki Lahic ilinde yakaladığı bildirildi.

11.08.2016 01:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen güvenlik güçlerinin, terör örgütü El-Kaide'nin önde gelen liderinden birini ülkenin güneybatısındaki Lahic ilinde yakaladığı bildirildi.

Aden ili polis güçleri sözcüsü Abdurrahman en-Nakıb, yaptığı yazılı açıklamada, terörle mücadelede uzman birimin Huta kentinin yamaç bölgelerine baskın düzenlediğini belirterek operasyonda El-Kaide'nin önde gelen liderlerinden Mazin Muhsin Abdullah'ın yakalandığını ifade etti.

Açıklamada, Muhsin Abdullah'ın ülkenin emniyet ve sivil kadrolarına yönelik suikastlar ile bombalı saldırıların yanı sıra Aden ve Lahic illerindeki stratejik öneme sahip tesisleri hedef alan eylemlere karıştığı kaydedildi.

Yemen terörle mücadele birimi, geçtiğimiz ayın ortalarında Muhsin Abdullah'ın evine düzenlediği operasyonda patlayıcı maddelerin yanı sıra mayın, fünye ve uzaktan kumandalı patlayıcılar ele geçirmişti.

Yemen ordusu ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, geçen cuma günü, ülkenin batısındaki Hadramevt ilindeki El-Kaide ve DAEŞ militanlarına güvenlik güçlerine teslim olmaları için 2 hafta mühlet verildiğini açıklamıştı. Lahic ve Hadramevt'te son 2 haftadır çok sayıda El-Kaide militanı güvenlik güçlerine teslim olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement