Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen\'deki Olaylar

Yemen ordusunun, terör örgütü El-Kaide'nin Ebyen'deki kalesi Cear kentinde kontrolü sağladığı bildirildi.

14.08.2016 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen ordusunun, terör örgütü El-Kaide'nin Ebyen'deki kalesi Cear kentinde kontrolü sağladığı bildirildi.

Ebyen Valisi El-Hadr es-Saidi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet yanlısı Halk Direniş Gücü (HDG) ve koalisyon güçlerinin destek verdiği ordu birliklerinin, Ebyen'in merkezi Zencebar kentinde denetimi sağlamasından saatler sonra, El-Kaide'nin kalesi konumundaki ikinci büyük kent Cear'da da kontrolün ele geçirildiğini belirtti.

Üç günden bu yana Zencebar ve Cear kentlerinin geri alınması için operasyon hazırlığının yapıldığını ifade eden Saidi, asker ile sivillerden herhangi bir can kaybı olmadan kolay bir şekilde kentlerde denetimin sağlandığını kaydetti.

Saidi, kentlerdeki elektrik, su, yol, kentlerin yeniden imarı gibi sorunlara dikkati çekerek, bu konularda destek vermeye hazır olduğunu açıklayan Birleşik Arap Emirlikleri Kızılayı temsilcileriyle bir an önce masaya oturularak, en kısa sürede çözüm için gereken adımların atılması çağrısında bulundu.

Görgü tanıkları da askeri birliklerin Cear'a girişi sırasında El-Kaide tarafından herhangi bir direnişin olmadığını ve ordu birliklerinin Zencebar'da hükümet binalarının bulunduğu bölgeye girerek, kent merkezini ele geçirdiğini aktardı.

El-Kaide'nin geçen şubat ayında ele geçirdiği Zencebar'ı kurtarma operasyonu kapsamında Aden ve Ebyen arasındaki karayolu son üç gündür trafiğe kapatılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement