Beyaz Saray: Yemen ile Ortak Yönümüz Var - Son Dakika
Güncel

Beyaz Saray: Yemen ile Ortak Yönümüz Var

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, "Şu anda İran'ın Yemen'de Husi savaşçılar üzerinde bir tür komuta kontrol etkisinin olup olmadığı net değil." dedi.

24.01.2015 00:28  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, "Şu anda İran'ın Yemen'de Husi savaşçılar üzerinde bir tür komuta kontrol etkisinin olup olmadığı net değil" dedi.

Earnest, günlük basın toplantısında, Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin istifasına neden olan gelişmelerle ilgili soruları yanıtladı.

Sözcü Earnest, İran ile Husiler arasındaki bağlara yönelik haberlerin farkında olduklarını ve bu konudan kaygı duyduklarını belirterek, "Şu anda İran'ın Yemen'de Husi savaşçılar üzerinde bir tür komuta kontrol etkisinin olup olmadığı net değil" diye konuştu.

Husiler'in Arap Yarımadası El Kaidesi ile bağlantılarının bulunmadığını, tam tersine El Kaide'yi düşman olarak gördüklerini dile getiren Earnest, terörle mücadelede Cumhurbaşkanı Hadi ile Yemen ulusal güvenlik kurumlarına mensup diğer üyelerle güçlü çalışma ilişkilerinin bulunduğunu hatırlattı.

Earnest, şöyle devam etti:

"Hadi hükümeti ile yakından çalıştık ve Yemen hükümetiyle bu önemli terörle mücadele çabalarında birlikte çalışmaya da devam etmek istiyoruz. ABD, bu tür bir işbirliği ve koordinasyonu memnuniyetle karşılar, ama şu anda açıklayacağımız bir politika değişikliği bulunmuyor".

"Bazı işbirlikleri devam ediyor"

"El Kaide Amerikalı'dan çok Yemenli'yi öldürdü" diyen Earnest, "Bu nedenle, ülkenin başıyla, terörle mücadele ortaklığımızın olacağını öngörmemiz için iyi bir neden var" ifadesini kullandı.

Earnest, Yemen'de şu anda terörle mücadelede bazı işbirliklerinin de devam ettiğini aktararak, "Yemen'in ulusal güvenlik sistemleriyle güçlü terörle mücadele ortaklığımız devam ediyor" diye konuştu.

Earnest, ayrıca, Husiler'in El Kaide'ye karşıtlığından dolayı Yemen'de yaşanan siyasi istikrarsızlığın El Kaide'nin etkinliğini artırabileceği anlamına gelmediğini ifade etti. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyaz Saray: Yemen ile Ortak Yönümüz Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement