Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen'in başkenti Sana'nın batısındaki es-Sabaha bölgesinde çıkan çatışmada, bazı askerler ile Husi militanların hayatını kaybettiği bildirildi.

25.02.2015 00:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'in başkenti Sana'nın batısındaki es-Sabaha bölgesinde çıkan çatışmada, bazı askerler ile Husi militanların hayatını kaybettiği bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre; Sana'nın batısında Sabaha bölgesindeki bir karargahta askerlerle Husiler arasında çıkan ve ağır silahların kullanıldığı çatışmada, bazı askerler ile Husi militanlar hayatını kaybetti.

Çatışmada ölenlerin sayısına dair bir bilgi verilmedi.

Öte yandan Yemen'in güneyindeki Lahc ilinde, bir albayın kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerin saldırısı sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Lahc ili merkez kenti el-Huta'da, polis teşkilatında görevli Albay Seyf eş-Şuaybi, motosiklet kullanan kimliği belirlenemeyen kişilerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Saldırının sorumluluğunu sosyal medyada yaptığı açıklamayla El-Kaide'nin Yemen kolu Ensar'üş Şeria örgütü üstlenirken, olaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ensar'üş Şeria örgütü, Yemen hükümetini ve silahlı güçlerini "Amerikan yanlısı" olmakla suçluyor ve düzenlediği eylemlerde, ordu mensuplarını ve istihbarat görevlilerini hedef alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement