Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen'in doğusundaki Ma'rib ili valisi Sultan el-Arade, istifa eden Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin "meşru cumhurbaşkanı olması hasebiyle ülkeyi dilediği yerden yönetebileceğini" belirtti.

27.02.2015 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'in doğusundaki Ma'rib ili valisi Sultan el-Arade, istifa eden Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin "meşru cumhurbaşkanı olması hasebiyle ülkeyi dilediği yerden yönetebileceğini" belirtti.

Halihazırda Aden'de ikamet eden Hadi'yi Seba Bölgesi milletvekillerinden ve yerel temsilcilerden oluşan bir heyet eşliğinde ziyaret eden Arade, Hadi'nin moralinin yüksek olduğunu ifade ederek, "Hadi'den güçlü bir şekilde görevini ifa etmesi ve ülkeyi güvenli bir kıyıya çıkarmasını talep ettik. Ma'rib, Cevf ve El-Beyda'yı kapsayan Seba bölgesi ahalisinin, milli iradenin yanında olduğu yönündeki görüşlerimizi ilettik" dedi.

"Cumhurbaşkanının başka bir ile gitmesi ayıp değildir" diyen Arade, sözlerine şöyle devam etti:

"Abdurabbu Mansur Hadi meşru cumhurbaşkanı olması hasebiyle ülkeyi dilediği yerden yönetebilir. Sana'dan ayrılmasının ardından özellikle de başkentin içinde bulunduğu durumun gölgesinde mevcut konjonktürde sergileyeceği tutumlarında seçeneklere sahip."

Ülkede durumun kritik hale gelmesinden nemalanacak kesimlerin olduğuna işaret eden Arade, "Ancak halk, milli iradenin yanında yer alıyor, emniyet ve istikrar istiyor" diye konuştu.

Yemen'deki son durum

Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin ocak ayında istifa ettiğini açıklamasından sonra, Ensarullah Hareketi (Husiler), 6 Şubat'ta meclisi feshetmişti. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi ülkedeki siyasi kesimler tarafından "darbe" olarak nitelendirilmişti.

Söz konusu gelişmenin ardından, Suudi Arabistan'ın yanı sıra Türkiye, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD, Fransa, İngiltere gibi çok sayıda ülke, Sana'daki büyükelçilik faaliyetlerini askıya almıştı.

Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta Aden'e gitmiş ve burada "Cumhurbaşkanı" sıfatını kullanarak yaptığı açıklamada, "Husilerin Sana'da kontrolü ele geçirdiği 21 Eylül tarihinden itibaren alınan kararların geçerli olmadığını" ifade etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement