Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki çatışmalardan kaçan bin 200 Somalili, Somali'nin Bosaso Limanı'na ulaştı.

26.04.2015 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'deki çatışmalardan kaçan bin 200 Somalili, Somali'nin Bosaso Limanı'na ulaştı.

Yemen'den kaçarak gemiyle ülkelerine gelen Somalililer, limanda Bosaso Valisi Hasan Abdullah Hasan ile insani yardım kuruluşlarının temsilcileri ve yakınları tarafından karşılandı.

Bosaso Valisi Hasan, karşılama sırasında düzenlediği basın toplantısında, "Limana bugün, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan bin 200 Somalili sığınmacı geldi. Bu sayı, Yemen'de savaş başladığından bu yana Bosaso Limanı'nın karşıladığı en yüksek sayı" dedi.

Gelenlerden bazılarının hasta olduğunu, bunların limana ulaşır ulaşmaz tedavi için hastaneye nakledildiğini belirten Hasan, "Yemen'deki savaştan kaçarak gelen sığınmacıların geçici olarak barınması için kamplar oluşturuldu. Bugün gelenlerin çoğunluğu ilk etapta buralarda ikamet edecek" diye konuştu.

Öte yandan limana gelen Somalililerden Ahmed Muhammed, geldikleri geminin, ücretini ödedikten sonra Somalili tüccarlar tarafından kiralandığını, ülkelerine gelmek için ücret ödediklerini belirtti. Muhammed, ücretin ne kadar olduğuna ilişkin bilgi vermedi.

Somali hükümeti, Yemen'deki vatandaşlarını tahliye edeceklerini açıklamıştı. Ancak buna rağmen, son 20 yılda ülkelerinde meydana gelen savaştan kaçarak Yemen'e sığınan ve kamplarda yaşayan bir çok Somalili sığınmacı hala burada bulunuyor. Yemen'deki Somalili sığınmacı sayısının yaklaşık 300 bini bulduğu ifade ediliyor.

Yemen'de Husilerin bazı kentlerdeki ilerleyişi karşısında, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine, Suudi Arabistan öncülüğünde oluşturulan koalisyonun, Husilere yönelik 26 Mart'ta başlattığı "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmıştı. Koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başlayacağını ifade etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement