Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Lahic kentindeki stratejik öneme sahip el-Aned hava üssünü ziyaret ettiği bildirildi.

24.11.2015 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Lahic kentindeki stratejik öneme sahip el-Aned hava üssünü ziyaret ettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Hadi, beraberindeki hükümet ve askeri yetkililerle Aden'e 30 kilometre uzaklıkta yer alan ve stratejik öneme sahip el-Aned hava üssüne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ülkenin en büyük hava üssü olan Aned'de incelemelerde bulunan Hadi, 4 ay önce yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) militanları arasında yaşanan çatışmalar sonucu üste meydana gelen hasarı yerinde inceledi.

Başkent Sana'dan sonra Husilerin eline geçen Aned hava üssünü ilk defa ziyaret eden Hadi, ziyaretin ardından bölgedeki HDG güçlerine ait bazı mevzilere uğradı ve hazırlıkları hakkında bilgi aldı.

Halk Direniş Güçleri'nin Ağustos ayında düzenlediği operasyonlarda Aden'e 30 kilometre uzaklıkta yer alan ve stratejik öneme sahip el-Aned hava üssü ve Lahic vilayeti Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerden kurtarılmıştı. Söz konusu hava üssü, ABD'nin el-Kaide ile mücadelesinde de kullanılmış ve bazı hava operasyonları buradan yönetilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement